PayPal-accounts blijken eenvoudig te kapen door kwetsbaarheid

hacker

PayPal blijkt een ernstige kwetsbaarheid te hebben bevat waarmee aanvallers accounts van nietsvermoedende gebruikers eenvoudig konden overnemen. Het probleem zat in de tokens, die door PayPal worden gebruikt om activiteiten van gebruikers te autoriseren. Het blijkt echter mogelijk deze tokens te kapen en hergebruiken.

Dit stelt Yasser Ali, de beveiligingsonderzoeker die het probleem bij PayPal heeft gemeld. Bij het overschrijven van geld via PayPal moet het e-mailadres en wachtwoord van de gebruiker worden ingevoerd. Door het e-mailadres van het slachtoffer en een willekeurig wachtwoord in te voeren kan de aanvaller een token van het slachtoffer bemachtigen. Deze wordt namelijk weergegeven in de aanvraag bij PayPal, die de aanvaller kan onderscheppen.

Token hergebruiken

Een aanvaller die een token in handen heeft krijgt min of meer vrijspel. Zo kan de token meerdere keren worden hergebruikt en kan een aanvaller dus met één token meerdere transacties goedkeuren via het PayPal-account van zijn doelwit. Daarnaast blijkt het onmogelijk met behulp van de token de beveiligingsvraag van een account te resetten, waarna een aanvaller het wachtwoord van het account kan wijzigen.

Ali stelt dat PayPal zeer snel maatregelen heeft genomen en het probleem inmiddels is verholpen, waardoor gebruikers geen risico meer lopen. Ali kreeg voor zijn melding een beloning van 10.000 dollar toegewezen, de maximale beloning die PayPal voor het melden van bugs uitreikt.

Een demonstratie van de PayPal-kwetsbaarheid

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1