Plugin van AVG schakelde beveiliging van Chrome uit

AVG heeft een plug-in uitgebracht voor Google’s webbrowser Chrome die de standaard ingebouwde beveiliging van Chrome uitschakelt. Google is boos en stelt dat de actie gebruikers in gevaar brengt.

Het gaat om ‘AVG Web TuneUp’, een plugin die door AVG standaard met AVG AntiVirus wordt meegeïnstalleerd zonder dat gebruikers die kunnen tegenhouden. De plugin maakt volgens AVG het surfen op internet veiliger en heeft bijna 9 miljoen actieve gebruikers. De plug-in brengt wijzigingen aan in de broncode van de webbrowser en schakelt een deel van de beveiliging uit.

Google is niet gelukkig met de actie en heeft AVG verzocht direct actie te ondernemen. AVG heeft inmiddels een nieuwe versie van de plugin uitgebracht die de beveiliging van Chrome ongemoeid laat.

Meer over
Lees ook

Privacy Company controleert naleving privacywetgeving door cloudproviders

Privacy Company voert data protection impact assessments (DPIA’s) uit om duidelijk te maken of en waar privacyrisico’s ontstaan bij het gebruik van softwareproducten en online diensten. Een DPIA brengt de risico’s in kaart en beschrijft maatregelen die cloudproviders en hun klanten zouden moeten nemen om de risico’s te verkleinen of te voorkomen.

ROC van Amsterdam-Flevoland zet EduConnector in voor integratie met ECK-iD

ROC van Amsterdam-Flevoland zet EduConnector in voor integratie met ECK-iD

Het ROC van Amsterdam-Flevoland heeft als eerste MBO de EduConnector, de cloudoplossing voor de koppeling tussen het ECK-iD en digitale lesmaterialen, ingezet. Hierdoor kan de onderwijsinstelling identiteitsinformatie van studenten veilig delen, wat een voorwaarde is om te voldoen aan de AVG.

Lynn Legal introduceert eerste AI-robot ter wereld voor verwerkers-overeenkomsten

Lynn Legal introduceert eerste AI-robot ter wereld voor verwerkers-overeenkomsten

Vandaag, de dag van de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming), introduceert het Nederlandse bedrijf Lynn Legal een AI-lawyerbot genaamd DPA Lynn. DPA Lynn weet binnen een paar minuten of een verwerkersovereenkomst getekend kan worden en geeft suggesties voor aanpassingen als daarom wordt gevraagd.