PointClickCare kiest VASCO om de veiligheid en het gebruiksgemak voor zijn zorgverleners te verbeteren

vasco-digipass-go-6

VASCO Data Security, een software security bedrijf gespecialiseerd in authenticatieoplossingen en diensten, maakt bekend dat PointClickCare haar authentificatieoplossing heeft geïmplementeerd. PointClickCare is leverancier van cloudsoftware voor de ouderenzorgsector, VASCO's sterke authenticatieoplossing heeft geïmplementeerd.

PointClickCare lanceerde onlangs zijn nieuwe mobiele oplossing “Practitioner Engagement”. Deze oplossing stelt artsen in staat om altijd en overal aan zorgverlening te doen via hun mobiel toestel waarmee ze patiëntendossiers kunnen bekijken en elektronisch voorschriften kunnen ondertekenen. Om te voldoen aan de geldende privacy en beveiligingsregulering, is een positieve identificatie noodzakelijk om voorschriften, observaties en notities elektronisch te ondertekenen.

DIGIPASS GO 6

PointClickCare maakt hiervoor gebruik van VASCO's DIGIPASS GO 6. Deze oplossing geeft zorgverleners de mogelijkheid om op een veilige manier mobiele gesprekken te voeren conform de HIPAA-regulering, en orders goed te keuren en te ondertekenen. Dit vergemakkelijkt het takenpakket van de zorgverlener en laat een snellere en betere dienstverlening naar patiënten toe.

"Beveiliging is een prioriteit bij de implementatie van een authenticatie- en identificatieoplossing voor het maken van elektronische voorschriften en het elektronisch ondertekenen van orders," zegt Dave Wessinger, CTO bij PointClickCare. "VASCO’s oplossing biedt onze klanten een gebruiksvriendelijke en beveiligde twee-factor acuthenticatie die tegemoet komt aan de eisen van de DEA (Drug Enforcement Administration).”

Reactie VASCO

"We zijn verheugd dat PointClickCare, een toonaangevend EPD-platform voor langdurige zorg, VASCO selecteerde als cloud security provider," zegt Jan Valcke, President en COO bij VASCO Data Security. "We zijn trots dat we niet alleen kunnen zorgen voor een oplossing op maat, maar bieden eveneens een extra service door het volledige logistieke proces te beheren en de verdeling van de DIGIPASS-authenticatoren naar de gebruikers voor onze rekening te nemen.”

Meer over
Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.