Politie waarschuwt voor nepmails van CJIB

politie

De Nederlandse politie waarschuwt voor e-mails van oplichters. De e-mails lijken afkomstig te zijn van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) en stellen dat de ontvanger nog een verkeersboete hebben openstaan.

In de e-mail worden ontvangers opgeroepen een openstaande verkeersboete snel te betalen om extra incassokosten te voorkomen. De politie waarschuwt dat deze e-mail nep is en benadrukt dat het CJIB nooit bekeuringen of betalingsherinneringen per e-mail verstuurd. De politie adviseert de e-mail zonder deze te openen direct te verwijderen.

Meer over
Lees ook
Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.