Rijksoverheid.nl en andere grote websites doelwit van DDoS-aanval

ddos

Verschillende grote Nederlandse websites, waaronder Rijksoverheid.nl, zijn gisteren getroffen door een cyberaanval. Een datacenter van hostingprovider Prolocation werd onder vuur genomen met een Distibuted Denial of Service (DDoS)-aanval, waarna de websites onbereikbaar waren.

De storing begon dinsdag 10 februari rond 10:00 uur en duurde tot in de avond. De overheid meldt op haar website dat de cyberaanval wordt onderzocht door Centric/Prolocation en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Meer details over de cyberaanval zijn vooralsnog niet bekend.

Naast Rijksoverheid.nl zijn ook andere grote Nederlandse websites die bij Prolocation hosten door de DDoS-aanval getroffen. Het gaat onder andere om de websites van GeenStijl en Telfort.

Meer over
Lees ook
"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.