Samsung gaat beveiliging KNOX versterken met BlackBerry’s encryptietechnologie

samsungknox

BlackBerry en Samsung gaan een samenwerking aan om de beveiliging van Samsung’s beveiligingssuite KNOX te versterken. Samsung gaat de encryptietechnologie van BlackBerry uit de Enterprise Mobile Management (EMM)-oplossing BES12 verwerken in KNOX.

De samenwerking is bekend gemaakt op het enterprise-event van BlackBerry. KNOX is gericht op zowel zakelijke als particuliere gebruikers. De oplossing beveiligt content op mobiele apparaten. Samsung wil de encryptietechnologie van BlackBerry inzetten om content beter te beveiligen. Het gaat hierbij om end-to-end encryptie, waardoor informatie alleen door de rechtmatige ontvanger kan worden bekeken.

“We delen in deze samenwerking het doel bedrijven te voorzien van de meest veilige mobiele oplossingen”, zegt Injong Rhee, Senior Vice President van KNOX Business Group, Samsung Electronics. “Samsung Knox is gericht op het leveren van veilige mobiele oplossingen aan bedrijven. In combinatie met BES12 gaan we meer mogelijkheden bieden voor klanten die een hoger niveau van beveiliging nodig hebben op Android-apparaten.”

Lees ook

Biometrie voor enterprise security: zinvol of onzinnig?

Nu steeds meer smartphones voorzien worden van biometrische sensoren, komt ook de vraag op wat dit soort security-maatregelen betekenen voor enterprise-organisaties? Richard Moulds, vice president Strategy bij Thales e-Security, vraagt zich in een artikel op Help Net Security af of biometrie voor zakelijk gebruik zinvol is. Of juist onzinnig? Een interessant punt dat Moulds aanstipt is de vraag of het aantal tokens bij gebruik van fingerprint scanners wel groot genoeg is. Bij gebruik van traditionele hardware tokens kunnen we putten uit een nagenoeg onbeperkt aantal tokens. Maar bij gebruik v1

Infographic: lichaamstaal zegt veel over social engineering

Infographic: lichaamstaal zegt veel over social engineering

Het Japanse Gengo heeft een interessante infographic opgesteld over de rol van lichaamstaal bij social engineering. Zoals bekend is social engineering een belangrijk hulpmiddel voor cybercriminelen om bijvoorbeeld inloggegevens van gebruikers los te krijgen. Hoewel de infographic verder gaat dan 'enkel en alleen' security-gerelateerde vormen van n1