‘Security-trainingen kunnen kans op datalekken met 70% terugdringen’

internetten

Regelmatig zijn datalekken in het nieuws. De incidenten kunnen een enorme impact hebben op de reputatie van een bedrijf en daarnaast ook nog eens een grote kostenpost opleveren. Bedrijven kunnen de kans zelf slachtoffer te worden van een datalek met 45% tot 70% verminderen door personeel security-trainingen te geven.

Dit blijkt uit onderzoek van Wombat Security Technologies en Aberdeen Group. Security-trainingen kunnen volgens de onderzoekers een flinke impact hebben op het gedrag van werknemers. Zij zouden hierdoor beter in staat zijn om te gaan met cyberdreigingen.

Veel bedrijven kiezen ervoor te investeren in beveiligingstechnologie. De onderzoekers waarschuwen dat deze investering geen zin heeft als onder het personeel het bewustzijn over security ontbreekt. Trainingen spelen hierbij een belangrijke rol.

Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Proofpoint 2023 Voice of the CISO-rapport: Personeelsverloop verergert dataverlies

Proofpoint 2023 Voice of the CISO-rapport: Personeelsverloop verergert dataverlies

Proofpoint, een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, publiceert zijn jaarlijkse Voice of the CISO-rapport, waarin de belangrijkste uitdagingen, verwachtingen en prioriteiten van Chief Information Security Officers (CISO's) zijn onderzocht. 58% van de Nederlandse CISO's verwacht in de komende 12 maanden een cyberaanval op hun bedrijf.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.