Sony kan kwartaalcijfers niet bekend maken door cyberaanval

rapport

Sony stelt de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers uit. De grootschalige cyberaanval op Sony Pictures eind vorig jaar heeft de IT-systemen van het bedrijf dusdanig verstoord dat het niet in staat is tijdig een rapport over het derde kwartaal van Sony’s financieel jaar op te stellen.

Het rapport stond voor 4 februari op de planning. Sony kondigt nu echter alvast aan deze datum niet te zullen halen. Sony belooft investeerders, analisten en de media op 4 februari wel alvast te zullen informeren over de kwartaalcijfers voor afdelingen van Sony die niet door de hack zijn getroffen. Denk hierbij aan de smartphone- en tv-divisie van Sony. Het bedrijf geeft aan te werken aan een oplossing en op later stadium alsnog met de ontbrekende cijfers naar de buiten te zullen komen.

Onbekende hackers

De filmstudio Sony Pictures werd eind 2014 aangevallen door vooralsnog onbekende hackers. De aanvallers maakte een enorme hoeveelheid data buit, waaronder informatie over niet gelanceerde films, intern e-mailverkeer van bestuursleden en gevoelige informatie over (ex-)werknemers.

De Amerikaanse FBI vermoedt dat Noord-Korea achter de cyberaanval zit. Eén van de films waar Sony Pictures aanwerkte was namelijk The Interview, een film over een moordcomplot op de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. De lancering van deze film werd in eerste instantie na de cyberaanval geschrapt, iets waar Sony Pictures later op terugkwam. De film is in de Verenigde Staten inmiddels via onder andere YouTube te bekijken. Noord-Korea ontkent iets met de cyberaanval te maken te hebben.

Lees ook
Rechter oordeelt over nalatigheid bij fraude met internetbankieren

Rechter oordeelt over nalatigheid bij fraude met internetbankieren

De nieuwe uniforme veiligheidsregels voor online bankieren moeten duidelijkheid geven. Financieel consulent Peter Beszelsen waarschuwde echter in een column in De Telegraaf dat slachtoffers van fraude met internetbankieren voortaan zelf moeten bewijzen dat zij zich aan de regels van banken hebben gehouden. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloe1

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Een nieuwe vorm van ransomware is te koop op internet voor slechts 100 dollar. Het gaat om Power Locker, een alternatief voor de beruchte ransomware CryptoLocker. Power Locker, ook wel Prison Locker genoemd, is te koop op ondergrondse marktplaatsen voor cybercriminelen. Al langer is duidelijk dat cybercriminelen op internet allerlei kant-en-klare1