Symantec lanceert nieuw Advanced Threat Protection-aanbod

Symantec lanceert een nieuwe aanpak voor Advanced Threat Protection. Het bedrijf introduceert een aantal nieuwe diensten en een geïntegreerd stappenplan als onderdeel van deze aanpak.

Het beveiligingsbedrijf kondigt een geïntegreerd stappenplan aan met beveiligingsoplossingen om complexe problemen van klanten op te lossen. Het stappenplan is onderdeel van een nieuwe aanpak voor Advanced Threat Protection (ATP). Twee nieuwe diensten maken eveneens onderdeel uit van de aanpak: Symantec Managed Security Services - Advanced Threat Protection en Symantec Advanced Threat Protection Solution.

Cyberaanvallen voorkomen

De nieuwe diensten voorkomen cyberaanvallen door meldingen en kennis van eerdere aanvallen te combineren. De nieuwe ATP-oplossingen worden voorzien van input over bedreigingen vanuit de bestaande e-mail- en internetbeveiligings- en endpointoplossingen. Deze input is afkomstig van 200 miljoen endpoints, 8,4 miljard e-mailberichten en 1,7 miljard websiteverzoeken per dag.

“Om een succesvolle bescherming te bieden tegen de gerichte aanvallen waarmee we tegenwoordig te maken hebben, is het nodig om je niet alleen op preventie te richten maar ook op het opsporen en actief reageren op mogelijke aanvallen,” aldus Brian Dye, Senior Vice President van Symantec’s informatiebeveiliging. “Netwerkbeveiliging alleen is niet voldoende. Criminelen richten zich op alle controlepunten, van toegangspoorten en e-mail tot aan de endpoints. Organisaties hebben voor al deze controlepunten behoefte aan geïntegreerde beveiligingsoplossingen, die over een adequaat reactievermogen en wereldwijd kennisnetwerk beschikken. Met de nieuwe ATP brengt Symantec deze benodigde oplossingen op de markt.”

Beveiligingsrisico's sneller opsporen

Symantec lanceert in juni Symantec Managed Security Services - Advanced Threat Protection (MSS-ATP). Dit is een beheerde dienst die de tijd die nodig is voor het opsporen van en reageren op beveiligingsrisico’s significant reduceert. De dienst reageert op beveiligingsincidenten door de endpoint-beveiliging met producten van externe netwerkbeveiligingsleveranciers te integreren.

Hierdoor ontstaat een oplossing die klanten helpt snel en effectief grip te krijgen op onbekende en zero-day aanvallen die niet worden gedetecteerd door traditionele beveiligingsoplossingen. Serieuze bedreigingen worden herkend en krijgen voorrang boven minder belangrijke dreigingen.

Lees ook
ESET publiceert voorbeelden van scam-mails

ESET publiceert voorbeelden van scam-mails

Sommige scam-mails zijn bijna hilarisch amateuristisch. Maar andere pogingen zijn soms griezelig 'echt' en nauwelijks te onderscheiden van legitieme mails. Een mooi voorbeeld publiceert ESET op zijn website We Live Security: een mail van een Chinese firma die zich voordoet als een 'domain name registration supplier' die bedoeld is om te checken of1

Biometrie voor enterprise security: zinvol of onzinnig?

Nu steeds meer smartphones voorzien worden van biometrische sensoren, komt ook de vraag op wat dit soort security-maatregelen betekenen voor enterprise-organisaties? Richard Moulds, vice president Strategy bij Thales e-Security, vraagt zich in een artikel op Help Net Security af of biometrie voor zakelijk gebruik zinvol is. Of juist onzinnig? Een interessant punt dat Moulds aanstipt is de vraag of het aantal tokens bij gebruik van fingerprint scanners wel groot genoeg is. Bij gebruik van traditionele hardware tokens kunnen we putten uit een nagenoeg onbeperkt aantal tokens. Maar bij gebruik v1

Infographic: lichaamstaal zegt veel over social engineering

Infographic: lichaamstaal zegt veel over social engineering

Het Japanse Gengo heeft een interessante infographic opgesteld over de rol van lichaamstaal bij social engineering. Zoals bekend is social engineering een belangrijk hulpmiddel voor cybercriminelen om bijvoorbeeld inloggegevens van gebruikers los te krijgen. Hoewel de infographic verder gaat dan 'enkel en alleen' security-gerelateerde vormen van n1