Syrian Electronic Army hackt Twitter-accounts FC Barcelona

syrianelectronicarmy

De hackersgroep Syrian Electronic Army (SEA) heeft opnieuw toegeslagen. Na eerder de social media-accounts van media, persbureau's en grote IT-bedrijven over te hebben genomen is het nu de beurt aan een voetbalclub. SEA heeft de Twitter-accounts van de Spaanse voetbalclub FC Barcelona weten te kraken.

De hackers verspreidden enige tijd hun eigen berichten op de Twitter-accounts van de voetbalclub geplaatst. In de berichten riepen de hackers FC Barcelona onder andere op geen geld te accepteren uit Qatar, aangezien die geld met bloed besmeurd zou zijn. De berichten verschenen op zowel het Engelse, Spaanse als Catalaanse variant te zien zijn geweest.

FC Barcelona heeft inmiddels ingegrepen en het wachtwoord van de Twitter-accounts gewijzigd. Daarnaast heeft de voetbalclub zijn excuses aangeboden voor de overlast en alle berichten van de hackers verwijderd.

Bron: Twittermania

Lees ook
Syrische hackers breken in bij CNN

Syrische hackers breken in bij CNN

De Syrische hackersgroep Syrian Electronic Army heeft opnieuw de social media-accounts van een Westers mediabedrijf gehackt. Ditmaal hebben de hackers de social media-accounts van CNN overgenomen. Op dit kanaal hebben zij hun eigen boodschap verspreid. De hackers wisten meerdere Facebook- en Twitter-accounts over te nemen. Ook het blog van CNN we1