T-Systems simuleert cyberaanvallen bij bedrijven

T-Systems introduceert een cyber incident-simulatie. Met deze nieuwe managementtool kunnen bedrijven hun weerbaarheid tegen cyberaanvallen toetsen. T-Systems wil hierdoor directies bewuster maken van de impact die cybercriminaliteit heeft op de bedrijfsvoering.

Security experts van T-Systems hebben de tool ontwikkeld, dat met realistische en bedrijfsspecifieke scenario's toetst of organisaties zijn voorbereid op cyberaanvallen. De test is bedoeld voor C-level management, omdat zij direct bedrijfskritische beslissingen moeten kunnen nemen in geval van een cyberaanval.

Bedrijfsprocessen, business en reputatie

De simulatie maakt duidelijk wat de impact is op de bedrijfsprocessen, de gevolgen voor de business en de reputatie van de onderneming. Mogelijke risico's en dreigingen binnen en buiten de organisatie worden in kaart gebracht. Uiteindelijke doel is een cybersecurity-strategie voor de hele organisatie te ontwikkelen en uit te voeren. T-Systems heeft al specifieke simulaties ontwikkeld voor grote bedrijven zoals Deutsche Bahn.

Om de simulatie te introduceren bij Nederlandse organisaties organiseert T-Systems op 12 juni 2014 een simulatie-evenement in Bunnik. In een middag ervaren managers hoe het voelt om een cyberaanval te ondergaan en wat de gevolgen zijn voor de bedrijfsvoering. De focus ligt op preventieve, opsporende en herstellende aspecten.

Event

Nieuwsgierig of uw organisatie is voorbereid? Kom naar het Cyber incident simulatie evenement. Registreer via marcomNL@t-systems.com of kijk op www.t-systems.nl voor meer informatie.

Lees ook
Hackers misbruiken onwaakzaamheid over bekende kwetsbaarheid in netwerktijdprotocol

Hackers misbruiken onwaakzaamheid over bekende kwetsbaarheid in netwerktijdprotocol

Sommige kwetsbaarheden worden zo weinig misbruikt dat eigenlijk niemand er aandacht aan besteed. Een voorbeeld hiervan is NTP-servers. Cybercriminelen hebben onverwachts een flinke hoeveelheid aanvallen op netwerktijdprotocol (NTP)-servers uitgevoerd, waardoor zij allerlei servers van grote bedrijven konden neerhalen. Symantec meldt een plotselin1

Intel doopt McAfee om tot Intel Security

Intel doopt McAfee om tot Intel Security

Intel maakt bekend de naam McAfee niet langer te zullen gebruiken voor zijn antivirusproducten. Het bedrijf wil hiermee de banden met de McAfee-oprichter John McAfee zo veel mogelijk verbreken. De McAfee-oprichter is de laatste jaren regelmatig negatief in het nieuws. Zo werd hij in 2012 gezocht voor moord in het Centraal-Amerikaanse land Belize.1

SANS publiceert resultaten onderzoek naar security Internet of Things

SANS publiceert resultaten onderzoek naar security Internet of Things

SANS heeft een onderzoek afgerond naar de security-aspecten van het Internet of Things. In het '2013 Securing the Internet of Things' geheten rapport zijn de resultaten gebundeld van gesprekken met 391 IT-specialisten. Daarin gaan zij in op de huidige stand van zaken rond Internet of Things en de nabije toekomst. Op 15 januari organiseert SANS een1