The Hatch Firm en InnovationQuarter investeren in mobiel securityplatform Onegini

De Zuid-Hollandse regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter en venture capital fonds The Hatch Firm investeren 1,5 miljoen euro in Onegini, leverancier van het gelijknamige mobiele securityplatform. Onegini zet de investering in om haar internationale activiteiten op te schalen. Onegini vestigt zich binnenkort op de campus van The Hague Security Delta, het grootste veiligheidscluster van Europa. Het bedrijf beschikt al langer over kantoorlocaties in Woerden en het Poolse Gdańsk.

Met het platform van Onegini kunnen organisaties snel en veilig mobiele consumentenapps ontwikkelen en op de markt brengen. De Onegini oplossingen bieden onder andere de mogelijkheid om transacties met één klik uit te voeren, in te loggen met een PIN-code, vingerafdruk, gezichtsherkenning, stemherkenning of andere toekomstige authenticatiemethodes voor zowel web als mobiel.

Security beheersbaar maken

Door de toenemende dreiging van cyberaanvallen, wordt voor bedrijven cyber security steeds belangrijker. Onegini technologie maakt het beheersbaar en detecteert misbruik proactief om datalekken en fraude te voorkomen. Het Nederlandse softwarebedrijf Onegini levert haar mobiele securityplatform aan uiteenlopende klanten, waaronder AEGON, IAK, UMG, Van Lanschot Bankiers, Belgacom, Nationale Nederlanden en de Nederlandse Spoorwegen.

De security-oplossingen van Onegini hebben diverse prijzen gewonnen, waaronder de Most Promising API Solution Provider door CIOReview, een notering in Red Herring Top 100 Europe en Red Herring Top 100 Global. Daarnaast is Onegini als eerste Nederlandse softwarebedrijf officieel gecertificeerd door de Secure Software Foundation, een initiatief vanuit de overheid om het veilig ontwikkelen van software te stimuleren en te borgen.

V.l.n.r.: Rinke Zonneveld (directeur InnovationQuarter), Rudy de Back (co-founder & Managing Partner van The Hatch Firm), Dennis Joannides (Founder & CEO Onegini), Ingrid van Engelshoven, (wethouder KIJO (Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs) voor de gemeente Den Haag), Jeroen Starrenburg (Founder & COO Onegini), Johan Stins (Senior Investment Manager bij InnovationQuarter) en Carolien Sants (Business Analist bij InnovationQuarter).

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.