Tool voor kraken van wachtwoordhashes flink sneller na update

password-1433221-m

Wachtwoordhashes worden gebruikt om wachtwoorden versleuteld in een database op te slaan, wat voorkomt dat eventuele kwaadwillenden die de gegevens in handen krijgen aan de haal kunnen gaan met de wachtwoorden. Een tool die gebruikt kan worden om deze hashes te kraken heeft een update uitgevoerd. Door de update kan oclHashcat wachtwoordhashes sneller kraken.

De prestaties van oclHashcat 1.30 zijn fors verbeterd. De prestaties zijn afhankelijk van het algoritme waarmee wachtwoorden zijn gehashed en de videokaart die wordt gebruikt om de hashes te kraken. In sommige gevallen liggen de prestaties maar liefst 295% hoger dan de voorgaande versie.

Daarnaast biedt de nieuwe versie van Hashcat ondersteuning voor nieuwe hashing-algoritmes. Het gaat hierbij om Skype, Peoplesoft, md5($salt.md5($pass)), Mediawiki B type, Kerberos 5 AS-REQ Pre-Auth etype 23 als snel algoritme (herimplementatie), Android FDE, scrypt, Password Safe v2 en Lotus Notes/Domino 8. Meer informatie over de update is te vinden op het forum van oclHashcat

Meer over
Lees ook
Senhasegura introduceert MySafe voor het beheren van persoonlijke wachtwoorden

Senhasegura introduceert MySafe voor het beheren van persoonlijke wachtwoorden

Senhasegura, leverancier van de gelijknamige, bekroonde privileged access management (PAM) oplossing, introduceert een nieuwe oplossing die de IT-beveiliging verbetert in de persoonlijke sfeer: MySafe.

Ook multi-factorauthenticatie kan worden gehackt

Ook multi-factorauthenticatie kan worden gehackt

Het is een feit: multi-factor authenticatie (MFA)-oplossingen die een wachtwoord als primaire authenticatiefactor gebruiken zijn onveilig. Er zijn namelijk verschillende manieren om deze oplossingen te omzeilen, en cybercriminelen kennen die als hun broekzak. Het probleem met wachtwoorden is dat ze inherent onveilig zijn.

Lookout neemt SaferPass over om de groeiende dreiging van identiteitsdiefstal aan te pakken

Lookout neemt SaferPass over om de groeiende dreiging van identiteitsdiefstal aan te pakken

Securitybedrijf Lookout heeft SaferPass overgenomen, leverancier van een oplossing voor wachtwoordbeheer, voor zowel consumenten als bedrijven. Met de toevoeging van wachtwoordbeheer aan zijn securityoplossingen versterkt Lookout zijn missie uit om klantgegevens van zowel personen als bedrijven proactief te beschermen.