Trend Micro schiet gebruikers te hulp met Heartbleed Detector

De Heartbleed-bug heeft voor veel onrust veroorzaakt. Een enorme hoeveelheid internetwebsites is door de OpenSSL-kwetsbaarheid getroffen, waaronder ook allerlei bekende en populaire clouddiensten. Gebruikers moeten hierdoor bij allerlei websites hun wachtwoord wijzigen. Maar welke websites zijn nou precies kwetsbaar voor de Heartbleed-bug? Trend Micro introduceert de Heartbleed Detector om antwoord te geven op deze vraag.

De Heartbleed Detector is een handige tool waarmee gebruiker beveiligde websites, herkenbaar aan het HTTPS-protocol en het slotje voor de link, te checken op het beveiligingsgat. De tool is beschikbaar voor de webbrowser Google Chrome en stelt gebruikers in staat in korte tijd iedere website die zij bezoeken te checken. Gebruikers weten hierdoor direct of een website al geüpdatet is nog steeds kwetsbaar is.

Deze informatie is van groot belang, aangezien gebruikers hun wachtwoorden bij getroffen websites moeten wijzigen. Het heeft namelijk alleen zin het wachtwoord bij een website te wijzigen indien deze website de Heartbleed-bug heeft verholpen. Wordt het wachtwoord te vroeg gewijzigd? Dan bestaat de kans dat deze direct weer op straat komt te liggen. Veel mensen gebruiken echter hetzelfde wachtwoord voor meerdere online diensten. Wie zijn wachtwoord dus te vroeg wijzigt bij één dienst kan in de veronderstelling zijn de juiste stappen te hebben genomen om zich te beschermen tegen de Heartbleed-bug, terwijl zijn inloggegevens desondanks gewoon op straat liggen.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1