Trojan vermomt zich als Windows-variant van WhatsApp

WhatsApp is een populaire chatapp voor smartphones waarmee gebruikers via internet tekstberichten naar elkaar kunnen sturen. Een nieuwe Trojan probeert op de populariteit van WhatsApp mee te liften en claimt een PC-versie van de app te zijn.

De Trojan is ontdekt door Kaspersky Labs. De malware wordt via spamberichten verspreidt en meldt dat WhatsApp nu 'eindelijk' ook beschikbaar is voor Windows. Het slachtoffer zou al 11 verzoeken van vrienden hebben ontvangen om de Windows-variant te installeren. Niets is echter minder waar. Het gaat in werkelijkheid om een Trojan.

Gehackte server

Slachtoffers die de 'Windows-variant' van WhatsApp proberen te installeren worden doorgestuurd naar een gehackte server in Turkije. Deze server stuurt de gebruiker vervolgens door naar een Yousendit-account, waar de malware wordt aangeboden. Het lijkt om een 64-bit installatiebestand te gaan.

Zodra de Trojan op de Windows-machine is geïnstalleerd download de malware een andere Trojan. Deze laatste Trojan gaat actief op zoek naar bankgegevens van het slachtoffer.

Lees ook
Proofpoint: TA547 richt zich op Duitse bedrijven met Rhadamanthys Stealer

Proofpoint: TA547 richt zich op Duitse bedrijven met Rhadamanthys Stealer

Onderzoekers van Proofpoint identificeren een nieuwe e-mailcampagne van TA547. Deze richt zich op Duitse bedrijven en heeft als doel het afleveren van Rhadamanthys malware

Dreigingsactoren leveren malware via YouTube

Dreigingsactoren leveren malware via YouTube

Proofpoint  Emerging Threats ziet dat de aflevering van malware voor het stelen van informatie via YouTube plaatsvindt. Voorbeelden hiervan zijn Vidar, StealC en Lumma Stealer. De aflevering vindt plaats via illegale software en cracks van videogames

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.