Twitter reset per ongeluk wachtwoorden van onbekend aantal gebruikers

Een onbekend aantal Twitter-gebruikers heeft vandaag een e-mail gekregen waarin staat dat zij het wachtwoord van hun Twitter-account moeten resetten. De e-mail lijkt verdacht veel op een phishingmail, maar is dit niet. Twitter heeft namelijk per ongeluk de wachtwoorden van een onbekend aantal accounts gereset.

Dit heeft een woordvoerder van Twitter bevestigd tegenover CNN. Het is niet bekend hoe de fout heeft kunnen plaatsvinden. Ook is onduidelijk dat hoeveel gebruikers exact door de fout zijn getroffen, al houdt Twitter het op minder dan één procent van alle gebruikers. Het bedrijf benadrukt dat de accounts niet zijn gehackt en er geen sprake is van een beveiligingsprobleem.

Twitter-gebruikers hoeven zich dus geen zorgen te maken en kunnen nadat zij hun wachtwoord hebben gereset de dienst zonder problemen gebruiken.

Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Hoe phishingbewust is jouw organisatie echt?

Hoe phishingbewust is jouw organisatie echt?

Het NK-Phishing is terug! Na vier succesvolle edities is de competitie waarbij medewerkers van verschillende organisaties worden getest er weer. Lukt het jouw team om de phishing mails van dit jaar te herkennen? In teams van 10 strijd jouw organisatie tegen meer dan 500 andere deelnemers voor een mooie prijs.

Proofpoint publiceert vandaag nieuw onderzoek naar TA4903

Proofpoint publiceert vandaag nieuw onderzoek naar TA4903

Proofpoint publiceert vandaag nieuw onderzoek naar TA4903. Deze dreigingsactor heeft een financieel motief en bespied zowel Amerikaanse overheidsinstanties als particuliere bedrijven in meerdere sectoren. De actor richt zich vooral op bedrijven in de Verenigde Staten, maar soms zijn ook wereldwijde organisaties slachtoffer van grote hoeveelheden e1