Verkeerd doorsturen van documenten leidt tot zorgen bij IT-managers en -professionals

data-freeimages-malkowitch

60% van de IT-managers en -professionals heeft zelf of kent iemand die per ongeluk interne bedrijfsdocumenten heeft doorgestuurd naar een onbevoegden. Het delen van informatie met de verkeerde partij is voor 61% dan ook de belangrijkste bron van zorgen op het gebied van documentbeveiliging.

Dit blijkt uit onderzoek van het Business Performance Innovation (BPI) Network, een organisatie dat managers helpt inventiever, marktgerichter, efficiënter en concurrerender te worden op zowel de wereldwijde als lokale markt. 89% van de ondervraagden ziet de risico’s voor het verkeerd doorsturen van documenten toenemen naarmate de connectiviteit en het aantal mobiele apparaten op de werkvloer toeneemt.

Belangrijkste resultaten

De belangrijkste bevindingen uit het onderzoek:

  • 95% van de respondenten is bezorgd over de veiligheid van documenten in hun organisatie.
  • 75% van de respondenten geeft aan dat hun organisatie minimaal op wekelijkse basis vertrouwelijke documenten creëert.
  • Minder dan een derde stelt dat hun organisatie beveiligingsoplossingen op efficiënte wijze inzet om documenten veilig te houden.
  • 43% stelt dat hun bedrijf geen duidelijk beleid heeft voor documentveiligheid of zegt zich hier niet bewust van te zijn.
  • 16% noemt zijn organisatie ‘zeer effectief’ in het tegengaan van uitgelekte of verkeerd doorgestuurd vertrouwelijke digitale documenten.

Het uitlekken van financiële data baart respondenten de meeste zorgen, gevolgd door gegevens over werknemers, juridische documenten, zakelijke contracten en overeenkomsten, bedrijfsgeheimen en intellectueel eigendom en business-, marketing- en salesplannen.

Meer informatie is te vinden in het onderzoeksrapport 'Getting Control of Document Flow' van BPI Network.

Lees ook
Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint, publiceert vandaag de tiende editie van het jaarlijkse State of the Phish-rapport. Hieruit blijkt dat meer dan twee derde (69%) van Nederlandse werknemers hun organisaties bewust in gevaar brengt. Dit leidt tot ransomware- of malware-infecties, datalekken of financieel verlies. Ondanks een lichte daling van succesvolle phishing-aanvall1

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Niemand weet wat ‘The Next Big Thing’ in het dreigingslandschap wordt. Wat wel mogelijk is, is terugkijken naar 2023, opvallende gedragingen van actoren identificeren en een gefundeerde inschatting maken van wat 2024 mogelijk in petto heeft.

Fortinet: 80% fabrikanten kreeg te maken met onbevoegde toegang tot data na inbreuk

Fortinet: 80% fabrikanten kreeg te maken met onbevoegde toegang tot data na inbreuk

Fortinet heeft samen met Manufacturers Alliance een onderzoek uitgevoerd naar beveiligingsrisico’s bij productiebedrijven. Daarbij werd onder andere gevraagd naar beveiligingsincidenten, de stand van zaken rond de samenwerking tussen IT-teams en operationele technologie (OT)-teams en audits op OT-beveiliging. Uit het onderzoek bleek onder andere d1