Vermeende Russische cybercrimineel gearresteerd in Tsjechië

Handboeien

Een vermeende Russische cybercrimineel is in Tsjechië opgepakt. De man is gearresteerd door de Tsjechische politie, die hierbij samenwerkte met de Amerikaanse FBI.

Dit maakt de Tsjechische politie bekend. De arrestatie zou zeer spoedig zijn verlopen. De Tsjechische politie zegt de verdachte cybercrimineel binnen twaalf uur nadat de FBI hiervoor een verzoek indiende te hebben opgepakt. De man wordt verdacht van het aanvallen van doelen in de Verenigde Staten. Details over deze aanvallen zijn niet bekend.

De man is opgepakt in een hotel in Tsjechië. Bij zijn arrestatie zou de verdachte onwel zijn geworden en als gevolg hiervan zijn opgenomen in een ziekenhuis. De FBI heeft om uitlevering van de verdachte gevraagd.

Meer over
Lees ook
Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Een nieuwe vorm van ransomware is te koop op internet voor slechts 100 dollar. Het gaat om Power Locker, een alternatief voor de beruchte ransomware CryptoLocker. Power Locker, ook wel Prison Locker genoemd, is te koop op ondergrondse marktplaatsen voor cybercriminelen. Al langer is duidelijk dat cybercriminelen op internet allerlei kant-en-klare1