WatchGuard NextGen-firewall ontvangt ‘recommended’ van NSSLabs

Het onafhankelijke testlab NSSLabs heeft de WatchGuard Next Generation XTM 1525-firewall aangewezen als een van de best scorende security-oplossingen die momenteel op de markt beschikbaar is. NSSLabs heeft een reeks aan firewall-producten uitgebreid getest. De beveiligingssystemen zijn hierbij onderworpen aan zeer realistische situaties zoals bedrijven en overheidsinstellingen deze dagelijks meemaken.

Uit de test bleek dat de WatchGuard XTM 1525 maar liefst 97,8 procent van alle geteste aanvallen wist tegen te houden. Bovendien omzeilde de firewall 100 procent van alle ‘evasive techniques’ die cybercriminelen toepassen om beveiligingsmaatregelen te omzeilen. NSSLabs stelt dat de XTM 1525 een zeer gunstige kostprijs per beveiligde Mbps biedt.

Testresultaten

De WatchGuard XTM 1525 blokkeert volgens de test 96,7 procent van alle aanvallen tegen serverapplicaties en 98,7 procent van alle pogingen om client-applicaties aan te vallen. Dit betekent dat de XTM 1525 gemiddeld 97,8 procent van alle aanvallen tegenhoudt. Belangrijk is bovendien dat de firewall zeer goed scoorde in de NSS Application Control-test. NSSLabs heeft vastgesteld dat de software die door de firewall wordt gebruikt, ofwel XTM v11.8, op correcte en effectieve wijze complexe policies afdwingt die zijn samengesteld uit meerdere regels, objecten en applicaties. Hierbij hebben ze vastgesteld dat de XTM bij zowel inkomend als uitgaand dataverkeer met succes kan vaststellen welke applicatie de data verstuurt of ontvangt, om vervolgens de juiste policy op deze datastroom toe te passen.

Incidenten realtime zichtbaar

De WatchGuard XTM 1500-serie biedt een throughput tot 25 Gbps en 10 Gbps als sprake is van het gebruik van een VPN (virtual private network). Net als alle WatchGuard Next Generation (NGFW) en Unified Threat Management (UTM) appliances wordt de XTM 1525 ondersteund door WatchGuard Dimension. Deze software maakt beveiligingsmaatregelen en eventuele incidenten in realtime zichtbaar. Hierdoor kan per direct het door een beveiligingsincident getroffen deel van een netwerk worden vastgesteld en geïsoleerd. WatchGuard Dimension genereert ook in realtime alle voor die aanval relevante informatie - van type aanval tot trendinformatie.

Prestaties firewalls zichtbaar

“Voor bedrijven en overheidsorganisaties is het van cruciaal belang dat zij een goed begrip hebben van de prestaties en effectiviteit van moderne firewalls”, zegt Vikram Phatak, chief executive officer van NSSLabs in een toelichting op de testresultaten. “De WatchGuard XTM 1525 kende gedurende het gehele testproces een zeer hoge en bovendien zeer consistente mate van bescherming tegen aanvallen en pogingen van cybercriminelen om de beveiligingsvoorzieningen van de firewall te omzeilen.”

Meer over
Lees ook
LANCOM breidt firewall-portfolio uit met UF-60 LTE

LANCOM breidt firewall-portfolio uit met UF-60 LTE

LANCOM Systems, de Duitse netwerk- en securityspecialist, maakt zijn aanbod van desktop-firewalls compleet. Het bijzondere kenmerk van de LANCOM R&S UF-60 LTE is de geïntegreerde LTE Advanced-modem. Hierdoor kan de UF-60 LTE zowel worden gebruikt als back-up voor bekabelde toegang of als hoogwaardige primaire toegang met WAN-uplink via LTE.

Barracuda verbetert Web Application and API Protection (WAAP) oplossing

Barracuda verbetert Web Application and API Protection (WAAP) oplossing

Barracuda Networks komt met uitbreidingen voor Barracuda Cloud Application Protection, het platform voor Web Application and API Protection (WAAP). Deze nieuwe release voegt krachtige nieuwe mogelijkheden toe voor geautomatiseerde API Discovery- en GraphQL-security, versterkt de bescherming tegen het overnemen van accounts (Account Takeover Protec1

Fortinet brengt drie nieuwe firewalls op de markt: FortiGate 600F, FortiGate 3700F en FortiGate 70F

Fortinet brengt drie nieuwe firewalls op de markt: FortiGate 600F, FortiGate 3700F en FortiGate 70F

De nieuwe FortiGate 600F, FortiGate 3700F en FortiGate 70F bieden volgens hun Security Compute Rating krachtiger prestaties dan concurrerende firewalls. Organisaties die voor FortiGate-appliances kiezen kunnen daarmee profiteren van een hogere ROI, schaalbaarder bescherming tegen geavanceerde cyberbedreigingen en een betere gebruikservaring.