Yahoo: 'Hackers hebben database met e-mailadressen en wachtwoorden in handen'

hacker3

Yahoo waarschuwt dat hackers een database met e-mailadressen en wachtwoorden hebben te bemachtigen. Het bedrijf heeft de wachtwoorden van alle getroffen e-mailadressen gereset.

Het bedrijf schrijft in een verklaring dat hackers een database hebben weten te bemachtigen. Hoeveel e-mailadressen deze database precies bevat laat het bedrijf in het midden. Yahoo meldt dat de hackers vooral op zoek zijn naar contactgegevens waarnaar de getroffen gebruikers recentelijk een e-mail hebben verzonden.

Hoe de hackers de database in handen hebben gekregen is onduidelijk. Yahoo stelt geen aanwijzingen te hebben dat de database van hun systemen afkomstig is.

Lees ook
Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.