Acronis True Image2021 biedt compleet cyberbeschermingsproduct

Acronis

Acronis, wereldwijd toonaangevend op het gebied van cyberbescherming, lanceert Acronis True Image2021. De nieuwe release combineert geavanceerde cybersecurity functionaliteit met betrouwbare backup voor consumenten. Hiermee introduceert Acronis de eerste echt complete cyberbeveiligingsoplossing voor particulieren, prosumers en kleine bedrijven.

Acronis True Image is versterkt met cybersecurity functionaliteit zoals realtime anti-malwarebescherming, on-demand anti-virusscans, webfiltering en bescherming voor videovergaderingen. De combinatie van deze essentiële functies in een product maakt de bescherming van data en apparaten voor particulieren, zelfstandigen en kleine bedrijven veel beter, eenvoudiger en goedkoper.

Acronis introduceert deze totaaloplossing op het moment dat de corona pandemie zwakke plekken in gebruikelijke beveiligingsoplossingen- en strategieën duidelijk aan het licht heeft gebracht. Het beschermen van thuiscomputers was nog nooit zo essentieel, maar uit een recent onderzoek van Acronis bleek bijna de helft (47%) van de thuiswerkers nooit duidelijke richtlijnen had ontvangen over het thuiswerken.

“Volgens de FBI is het aantal cyberaanvallen toegenomen met 400%. Cybercriminelen weten nu eenmaal dat thuisnetwerken meestal niet zo goed beschermd zijn als bedrijfsnetwerken”, aldus Serguei “SB” Beloussov, oprichter en CEO van Acronis. “Back-up zonder cybersecurity is in dergelijke situaties onvoldoende, net als cybersecurity zonder back-up. Acronis True Image2021 biedt makkelijke, efficiënte en veilige cyberbescherming voor het huidige dreigingslandschap.”

Met de integratie van Acronis’ VB100-gecertificeerde anti-malwaretechnologie in de bekroonde backup-oplossing voor particulieren presenteert Acronis een unieke oplossing die het volledige scala aan manieren afdekt waarop je tegenwoordig data kan kwijtraken.

Aparte back-up en cybersecurity is achterhaald

Nu opprive-apparaten steeds meer waardevolle data wordt opgeslagen, blijven cybercriminelen hun aanvalstactieken voortdurend bijslijpen om die gegevens te kunnen bereiken. Organisaties zoals AV-Test melden inmiddels dan ook meer dan 350.000 nieuwemalware dreigingen per dag. Back-up software en bestanden zijn vaak het doelwit van deze nieuwe aanvallen om herstel van data te voorkomen. Gebruikers kunnen dus niet meer alleen op backup vertrouwen. Tegelijkertijd bieden de meeste cybersecurity oplossingen geen databescherming en herstelmogelijkheden die een gebruiker na een aanval nodig heeft. Vertrouwen op meerdere producten die niet ontworpen zijn om samen te worden gebruikt, leidt tot gaten in de beveiliging. Bovendien is het beheer in een dergelijke constructie lastiger en duurder.

Acronis True Image 2021 kent dergelijke gaten niet en levert eenvoudig te beheren effectievere en goedkopere bescherming. Gebruikers beschikken over originele, onveranderde data, vrij van malware voor veilig dataherstel. Malware kan proactief bestreden worden, waarna gebruikers snel eventueel aangetaste bestanden kunnen herstellen. De eenvoudige intuïtieve interfase maakt het beheer van de beveiliging en de backups een stuk minder complex.

Integratie zorgt voor superieure cyberbescherming


Al een aantal jaren is Acronis True Image de enige back-upoplossing voor particulieren met ingebouwde anti-ransomware om aanvallen in realtime tegen te houden, met automatisch herstel van alle getroffen bestanden.

Met de release van Acronis True Image2021 wordt deze functionaliteit uitgebreid met de geavanceerde anti-malware technologie van Acronis, die ook is toegepast in Acronis zakelijke oplossing Acronis Cyber Protect Cloud. In tests van onafhankelijke securityonderzoeksorganisaties zoalsVirus BulletinenAV-Testscoorde deze nieuwe generatie full-stack anti-malware een detectiepercentage van 100% met nul foutpositieven.

Daardoor krijgen consumenten met Acronis True Image2021 er geavanceerde mogelijkheden bij, waaronder:

  • Realtime bescherming, ondersteund door AI-versterkte gedragsheuristiek, die alle malware tegenhoudt, dus ook zero-day aanvallen door nog niet eerder waargenomen dreigingen
  • On-demand anti-virusscans van het volledige systeem of snelle scans van risicovolle bestanden; beide mogelijkheden kunnen vooraf worden gepland of onmiddellijk worden uitgevoerd
  • Webfiltering waardoor Windows-gebruikers automatisch de toegang wordt ontzegd tot schadelijke websites die gekenmerkt worden door malware, nepinformatie, scams en phishingaanvallen
  • Bescherming van videovergaderen voorkomt dat hackers en aanvallen met malware-injectie misbruik kunnen maken van populaire apps als Zoom, Cisco Webex en Microsoft Teams
  • Uitgebreide detectie, met engines voor zowel gedragsanalyses als analyses op basis van virus definities (signatures)

Deze geavanceerde anti-malware functionaliteit is inbegrepen in Advanced en Premium-licenties, en kan worden uitgeprobeerd via trials van drie maanden met Standard en Essential-licenties.

Acronis True Image 2021 geeft consumenten en kleine bedrijven toegang tot beveiligingstechnologie waar ook grote bedrijven en professionele sportclubs op vertrouwen.

"Cyberbescherming is een topprioriteit voor Rahal Letterman Lanigan Racing", verklaart Bobby Rahal, mede-eigenaar van Rahal Letterman Lanigan Racing. "De afgelopen twee jaar hebben we op Acronis vertrouwd om onze data en workloads te beschermen met de nieuwste cyberbeveiligingsoplossingen. Toen onze races gepauzeerd moesten worden, bleef Acronis bescherming bieden aan ons team dat op afstand werkt. Nu kan iedereen met Acronis True Image zijn of haar persoonlijke gegevens beschermen tegen het ergste scenario.

Betrouwbaar als altijd


De uitbreiding van de ingebouwde anti-malware gaat niet ten koste van de back-up mogelijkheden van Acronis True Image, want risico's zoals defecte schijven, onopzettelijke verwijderingen en kwijtgeraakte of gestolen apparaten verdwijnen niet zomaar.

De nieuwe release kent ook op dit gebied diverse verbeteringen:

  • Hervatten van het kopiëren van back-ups. Als de wifi-verbinding van een gebruiker wegvalt terwijl een lokale back-up in de cloud wordt gerepliceerd, wordt het proces hervat vanaf het punt van onderbreking in plaats van helemaal opnieuw te beginnen. Dit voorkomt dat eerder gerepliceerde gegevens worden gedupliceerd.
  • Snellere back-upvalidatie. Gebruikers kunnen er nu voor kiezen alleen de laatste versie van hun back-up te valideren, waardoor het standaardproces voor het valideren van de effectiviteit van back-ups aanzienlijk wordt versneld.
  • Betere VM-opties. Gebruikers kunnen nu .tibx-archieven koppelen, verplaatsen, hernoemen en converteren naar de .vhd-indeling, zodat ze als virtuele machines kunnen worden uitgevoerd.

 

Lees ook
Voldemort threat update: het onderzoek dat niet genoemd mag worden

Voldemort threat update: het onderzoek dat niet genoemd mag worden

Naar aanleiding van het Voldemort malware threat research van 30 augustus delen analisten van Proofpoint nu nieuwe inzichten. De onderzoekers kunnen inmiddels de Voldemortcampagne toeschrijven aan een dreigingsgroep, namelijk de Chinese dreigingsgroep TA415. Deze groep is ook bekend als APT41 en Brass Typhoon.

Orange Cyberdefense: bedrijven te kwetsbaar bij Cyber Armageddon

Orange Cyberdefense: bedrijven te kwetsbaar bij Cyber Armageddon

Bedrijven zijn onvoldoende voorbereid op een grootschalige, wereldwijde cyberaanval. Een zogeheten ‘Cyber Armageddon’, waarbij veel grote organisaties tegelijkertijd getroffen worden, heeft daardoor ernstige gevolgen. Matthijs van der Wel-Ter Weel, strategisch adviseur bij Orange Cyberdefense, benadrukt het belang van goede voorbereidingen

Barracuda ontdekt half miljoen phishing berichten met QR-codes in PDF-bijlagen

Barracuda ontdekt half miljoen phishing berichten met QR-codes in PDF-bijlagen

Tussen juni en september van dit jaar hebben onderzoekers van Barracuda meer dan een half miljoen phishing-e-mails geïdentificeerd en geanalyseerd die PDF-documenten bevatten waarin QR-codes waren verwerkt. Deze PDF’s worden als bijlagen meegestuurd bij phishing-e-mails die merkimitatie en urgentie gebruiken om slachtoffers aan te zetten tot actie1