Best practices helpen privé-apparaten veilig op de werkvloer te gebruiken

galaxys3mini

Microsoft lanceert een reeks best practices voor werknemers die hun privé-apparaten op de werkvloer willen gebruiken. Het bedrijf adviseert onder andere alleen legitieme apps en software te gebruiken die afkomstig is van betrouwbare bronnen.

Het meenemen van privé-apparaten naar de werkvloer, wat ook wel Bring Your Own Device (BYOD) wordt genoemd, is populair. 88 procent van de leidinggevenden gaf tijdens een onderzoek van Gartner aan dat hun werknemers privé-apparaten voor bedrijfsdoeleinden inzetten. Slechts 26 procent geeft aan een BYOD-programma te hebben opgezet voor smartphones of tablets of is van plan dit in de nabije toekomst te doen.

De best practices van Microsoft zijn bedoeld om dit forse gat op te vullen. De richtlijnen geven werknemers en werkgevers tips over de wijze waarop privé-apparaten op een veilige manier kunnen worden gebruikt op de werkvloer. Klik op de afbeelding hieronder om de infographic te bekijken.

Lees ook
Cloudflare maakt inzichtelijk dat organisaties worstelen met verouderde beveiligingsmethoden, terwijl online dreigingen toenemen

Cloudflare maakt inzichtelijk dat organisaties worstelen met verouderde beveiligingsmethoden, terwijl online dreigingen toenemen

Cloudflare heeft zijn State of Application Security 2024 Report uitgebracht. Inzichten uit dit rapport onthullen dat beveiligingsteams moeite hebben om zich te wapenen tegen de risico's die worden veroorzaakt door de mate waarin organisaties afhankelijk zijn van moderne applicaties

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp kondigen vandaag met trots samenwerking aan. De samenwerking richt zich op het beschermen van vooruitgang en het bevorderen van duurzaamheid.

Nieuws over Kaspersky

Nieuws over Kaspersky

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.