Best practices helpen privé-apparaten veilig op de werkvloer te gebruiken

galaxys3mini

Microsoft lanceert een reeks best practices voor werknemers die hun privé-apparaten op de werkvloer willen gebruiken. Het bedrijf adviseert onder andere alleen legitieme apps en software te gebruiken die afkomstig is van betrouwbare bronnen.

Het meenemen van privé-apparaten naar de werkvloer, wat ook wel Bring Your Own Device (BYOD) wordt genoemd, is populair. 88 procent van de leidinggevenden gaf tijdens een onderzoek van Gartner aan dat hun werknemers privé-apparaten voor bedrijfsdoeleinden inzetten. Slechts 26 procent geeft aan een BYOD-programma te hebben opgezet voor smartphones of tablets of is van plan dit in de nabije toekomst te doen.

De best practices van Microsoft zijn bedoeld om dit forse gat op te vullen. De richtlijnen geven werknemers en werkgevers tips over de wijze waarop privé-apparaten op een veilige manier kunnen worden gebruikt op de werkvloer. Klik op de afbeelding hieronder om de infographic te bekijken.

Lees ook
Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.