Bijna de helft van alle bedrijven gebruikt verouderde software

Bedrijven gebruiken op grote schaal verouderde software. Allerlei bekende beveiligingsgaten staan hierdoor wagenwijd open, waarmee organisaties een relatief eenvoudig doelwit zijn voor cybercriminelen.

Hiervoor waarschuwt Duo Security op basis van eigen data. Gemiddeld zou binnen bedrijven 46% van de PC’s verouderde software gebruiken. Het gaat hierbij vooral om webbrowsers, Adobe Flash en Java.

Webbrowsers

Als we kijken naar webbrowsers wordt bij Safari het meest verzuimd om updates te installeren. 61% van de zakelijke Safari-gebruikers houdt de webbrowser niet up-to-date. Safari wordt op korte afstand gevolgd door Internet Explorer, die in 57% van de gevallen verouderd blijkt te zijn. Een derde van de gebruikers update daarnaast Firefox en Chrome niet.

Ook Adobe Flash en Java is in veel gevallen niet up-to-date. 30% van de onderzochte gebruikers gebruikt een verouderde versie van Adobe Flash. Met Java is het nog slechter gesteld. 50% van de gebruikers gebruikt een verouderde versie van Java.

Lees ook
Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

De Stichting Etherreclame, beter bekend als Ster Reclame, zorgt voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online van de Nederlandse publieke omroep. Data speelt bij alle processen een cruciale rol en moet dus altijd beschikbaar zijn, en niet te onderscheppen of manipuleren zijn. Systeem- en netwerkarchitect Marc Punte van de Ster, legt uit1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys neemt deel aan de Microsoft Security Copilot Partner Private Preview. Microsoft selecteerde Qualys vanwege de lange ervaring die het bedrijf heeft met de beveiligingsoplossingen, de medewerking die het verleent aan de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit en de hechte relatie.