Brocade neemt Ruckus Wireless over

Brocade maakt bekend Ruckus Wireless over te nemen. De netwerkgigant betaalt zo’n 1,5 miljard dollar voor Ruckus Wireless.

Met de overname wil Brocade zijn enterprise netwerkportfolio uitbreiden. Brocade is al langer actief op het gebied van netwerkoplossingen, terwijl Ruckus Wireless draadloze netwerkproducten levert. De portfolio’s van beide bedrijven sluiten dan ook goed op elkaar aan.

Positie op markt verbeteren

Brocade stelt door de overname een leidende speler te worden op het gebied van storage area networking en als wifi service provider. Daarnaast verwacht Brocade de tweede positie in de markt voor datacenternetworking in te kunnen nemen, de derde plek in de markt voor enterprise wireless lan en eveneens de derde positie in de markt voor enterprise edge networking. De overname van Ruckus Wireless moet rond het derde kwartaal van het fiscale jaar 2016 zijn afgerond.

Onlangs kocht Brocade ook al StackStorm, een leverancier van automatiseringssoftware voor datacenters. StackStorm levert schaalbare open source oplossingen op basis van DevOps voor netwerkoplossingen van Brocade.

Lees ook
Cloudflare neemt BastionZero over

Cloudflare neemt BastionZero over

Cloudflare heeft BastionZero overgenomen. Dit is een toegangsplatform op basis van zero trust-infrastructuur, waarmee Cloudflare de toegang op afstand heeft versterkt tot IT-systemen voor de klanten van Cloudflare One, het secure access service edge (SASE)-platform van het bedrijf.

KnowBe4 neemt Egress over

KnowBe4 neemt Egress over

KnowBe4 kondigt de overname aan van Egress, een leider in adaptieve en geïntegreerde cloud e-mail-security. De Intelligent Email Security-suite van Egress biedt een reeks geschaalde, op AI-gebaseerde securitytools met adaptieve leermogelijkheden om organisaties tegen geavanceerde cyberdreigingen voor e-mail te beschermen.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.