Cloudflare neemt BastionZero over

Bastion Zero acquisition

Cloudflare One verrijkt met toegangsbeheer op basis van zero trust-infrastructuur

Cloudflare heeft BastionZero overgenomen. Dit is een toegangsplatform op basis van zero trust-infrastructuur, waarmee Cloudflare de toegang op afstand heeft versterkt tot IT-systemen voor de klanten van Cloudflare One, het secure access service edge (SASE)-platform van het bedrijf.

Zero trust-beveiliging

In combinatie met de bestaande Cloudflare One-functies, biedt de overname van BastionZero aan IT- en securityteams zero trust-beveiliging voor servers, Kubernetes-clusters, databases en andere infrastructuur. Cloudflare's oplossing voor de vervanging van VPN door apps en netwerken wordt hierdoor uitgebreid met infrastructuurbronnen. Het resultaat is dat securityteams het beheer van nog meer onderdelen van hun hybride IT-omgeving kunnen centraliseren. Tegelijkertijd kunnen ze via standaard zero trust-procedures ervoor zorgen dat DevOps-teams productief en veilig blijven.

Bij traditionele beveiligingsoplossingen met een virtual private network (VPN), krijgen ontwikkelaars en systeemarchitecten te veel en te lang toegang tot gevoelige systemen van een bedrijf, zoals de servers en databases. In een wereld waarin mensen hybride werken, is deze aanpak te duur, te riskant en achterhaald. Dit belemmert de veilige implementatie van nieuwe systemen en de mogelijkheid om snel te reageren op een zakelijke omgeving die voortdurend verandert.

Door de technologie van BastionZero aan Cloudflare One toe te voegen, krijgen IT-teams die hybride en op afstand werken remote toegang tot hun meest kritieke assets, met als gevolg:

  • Betere beveiliging: de noodzaak voor en het risico van oude wachtwoorden en inloggegevens verdwijnt, aangezien het nog makkelijker is geworden om de principes van zero trust voor veilige systeemtoegang te volgen.
  • Betere naleving beleid: just-in-time-toegang voor iedereen die toegang tot kernsystemen en servers probeert te verkrijgen, zoals ontwikkelaars en systeembeheerders. Ook als ze op afstand werken en met inachtneming van gecentraliseerde beleidsmaatregelen met identiteitslogging.
  • Betere controle: individuen krijgen met just-in-time-beleidsopties alleen toegang tot informatie en systemen als ze die nodig hebben.
  • Minder complexiteit: de noodzaak voor verouderde tijdelijke beveiligingspatches tussen systemen (bijv. jump-hosts) verdwijnt en toegang tot een complexe infrastructuur wordt sneller gegeven dankzij de beleidsregels en waarneembaarheid.

"De manier van werken is ingrijpend veranderd, omdat werknemers verwachten overal en op elk apparaat te kunnen werken. Er is geen goede reden waarom teams die de belangrijkste systemen van een bedrijf beheren niet over dezelfde flexibiliteit beschikken", zei Matthew Prince, medeoprichter en CEO van Cloudflare. "Door BastionZero in Cloudflare One te integreren, bieden we IT-teams veilige toegang tot de meest kritieke processen van een organisatie, waar ze zich ook bevinden. Miljoenen organisaties overal ter wereld vertrouwen op Cloudflare om hun systemen en gegevens te beschermen, zodat zij zich op hun bedrijf en klanten kunnen concentreren. De toevoeging van BastionZero is nog een manier waarop we onze klanten beschermen zoals niemand anders dat kan."

"Schaalbare, veilige remote toegang tot bedrijfsservers en andere infrastructuur is cruciaal voor elk IT- en ontwikkelaarsteam", aldus Sharon Goldberg, medeoprichter en CEO van BastionZero. "Maar oplossingen die bedrijven zelf hebben ontwikkeld, leiden steeds vader tot beveiligingsrisico's en hogere bedrijfskosten. Dankzij deze overname integreren we de unieke cryptografische aanpak van eenvoudige, wachtwoordloze toegang tot infrastructuur in het grootste secure access service edge (SASE)-netwerk ter wereld. We zijn er trots op dat we nu onderdeel zijn van Cloudflare, zodat we bedrijven zero trust-toegang kunnen bieden tot de meest kritieke assets van hun infrastructuur. Oppenheimer & Co. Inc. trad voor deze transactie op als financieel adviseur van BastionZero.

Meer over
Lees ook
KnowBe4 rondt overname Egress af

KnowBe4 rondt overname Egress af

KnowBe4, aanbieder van ‘s werelds grootste security awareness training en gesimuleerde phishing platform, kondigt de afronding aan van de overname van Egress, een leider in adaptieve en geïntegreerde cloud e-mailbeveiliging.

KnowBe4 neemt Egress over

KnowBe4 neemt Egress over

KnowBe4 kondigt de overname aan van Egress, een leider in adaptieve en geïntegreerde cloud e-mail-security. De Intelligent Email Security-suite van Egress biedt een reeks geschaalde, op AI-gebaseerde securitytools met adaptieve leermogelijkheden om organisaties tegen geavanceerde cyberdreigingen voor e-mail te beschermen.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.