CBP gaat nauwer samenwerken met buitenlandse privacytoezichthouders

privacy

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) gaat een samenwerking aan met zeven andere privacytoezichthouders. De partijen gaan informatie uitwisselen via het GPEN Alert Systeem. via dit systeem wisselen de toezichthouders informatie uit over grensoverschrijdende kwesties. Hierdoor moet de internationale samenwerking rond privacytoezicht verbeteren.

Via het systeem kan informatie worden gedeeld over onderzoeken, maar ook over signalen die voor andere toezichthouders relevant kunnen zijn. Toezichthouders bepalen aan de hand van de wetgeving die hun land geldt welke informatie wel of juist niet wordt gedeeld. Naast het CBP nemen privacytoezichthouders uit de Australië, Canada, Ierland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten deel aan het programma.

Global Privacy Enforcement Network

De deelnemers werken al langer samen in het Global Privacy Enforcement Network. De overeenkomst werd op de vooravond van de Internationale Privacyconferentie in Amsterdam ondertekend. "Persoonsgegevens gaan steeds vaker en in grotere hoeveelheden de grens over", zegt Jacob Kohnstamm, voorzitter van het College bescherming persoonsgegevens (CBP). "Bij deze internationalisering van data past een intense samenwerking tussen toezichthouders. Dit systeem zal daar een effectieve bijdrage aan leveren".

Het systeem voor GPEN is ontwikkeld door de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC). Edith Ramirez, voorzitter van de FTC zegt: “GPEN Alert is een belangrijk, praktisch samenwerkingshulpmiddel dat GPEN privacyautoriteiten helpt om persoonsgegevens nog beter te beschermen.”

Meer over
Lees ook
SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne, een leider op het gebied van AI-security, en Smarttech247, wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, gaan samenwerken

Orange Business transformeert IT en lanceert eerste Prisma SASE met SP Interconnect

Orange Business transformeert IT en lanceert eerste Prisma SASE met SP Interconnect

Orange Business Orange Cyberdefense en Palo Alto Networks hebben hun samenwerking verder versterkt met Palo Alto Networks Prisma SASE met Service Provider (SP) Interconnect.

Fortinet breidt Universal SASE uit via strategische samenwerking met Digital Realty

Fortinet breidt Universal SASE uit via strategische samenwerking met Digital Realty

Fortinet maakt bekend dat het een strategische samenwerking is aangegaan met Digital Realty. Dit bedrijf is ’s werelds grootste leverancier van cloud- en carrier-neutrale oplossingen voor datacenters, colocatie en interconnects.