Centric ondertekent Grip op Secure Software Development manifest

Centric heeft als eerste leverancier van productsoftware het manifest Grip op Secure Software Development (SSD) ondertekend. Ook heeft Centric het samenwerkingsconvenant van het Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP) ondertekend en treedt hiermee toe als kennispartner.

Het CIP ondersteunt organisaties bij het borgen van informatiebeveiliging en privacy. Veilige software levert daar een belangrijke bijdrage aan. CIP heeft daarom in samenwerking met overheidsorganisaties en marktpartijen het manifest Grip op Secure Software Development (SSD) opgesteld. Door het manifest te ondertekenen geeft Centric aan de methode en het normenkader waar mogelijk toe te passen binnen de organisatie. Als kennispartner levert Centric daarnaast een bijdrage aan de kennisopbouw om de informatievoorziening van organisaties veilig te krijgen en te houden.

Focus op security bij ontwikkeling van de software

Vaste richtlijnen voor security en de bescherming van gegevens zijn niet altijd te geven, omdat gepaste veiligheidsmaatregelen per situatie verschillen. Freddie Veltmaat, Chief Technology Officer van Centric: : “Het is daarom belangrijk om met gebruikers van gedachten te wisselen. Grip op SSD biedt hiervoor het juiste kader. Als kennispartner kunnen we bovendien een actieve bijdrage leveren. Centric-professionals gaan deelnemen aan werkgroepen als Requirements voor mobiele applicaties en Testen.”

Ad Reuijl, directeur van het Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming: “We zijn erg blij met de toetreding van Centric. Veel overheidsinstellingen zijn klant en in die sector spelen veel risico’s. Kleinere gemeentes hebben vaak onvoldoende mankracht om de juiste maatregelen te treffen. Des te belangrijker dat een partij als Centric met ons in zee gaat en haar kennis deelt.”

‘Samen houden we privacy en security op de agenda’

Noor Ferket, directeur van Centric Public Sector Solutions: “Het veiligheidsbewustzijn neemt gelukkig steeds verder toe, ook bij de overheid. Veel van onze klanten vragen ons naar de maatregelen die wij nemen voor onze software. Wij hechten veel waarde aan openheid en geven graag rekenschap van wat we doen. De methode Grip op SSD biedt een goed raamwerk om hierover in gesprek te gaan en de beveiligingseisen, processen en contactmomenten vast te leggen. Zo zorgen we er samen met de opdrachtgevers voor dat belangrijke thema’s als privacy en security op de agenda blijven.”

Lees ook
Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys neemt deel aan de Microsoft Security Copilot Partner Private Preview. Microsoft selecteerde Qualys vanwege de lange ervaring die het bedrijf heeft met de beveiligingsoplossingen, de medewerking die het verleent aan de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit en de hechte relatie.