China overheid werkt aan eigen besturingssysteem als antwoord op NSA-spionage

De Chinese overheid werkt samen met een aantal softwarebedrijven aan een veilig besturingssysteem dat een alternatief moet worden voor Windows en Android. Het China Operating System wordt gebaseerd op Linux en is een antwoord op de vele onthullingen over spionage door inlichtingendiensten als de NSA.

De ontwikkeling van het besturingssysteem staat onder leiding van het Chinese softwarebedrijf Network Communications Technology. Ook meerdere Chinese overheidsinstanties zouden betrokken zijn bij het project. China Operating System moet geschikt worden voor zowel smartphones, tablets, PC's als televisies. China wil dus in zijn geheel geen gebruik meer te hoeven maken van het Windows- of Android-besturingssystemen.

Honderdduizenden apps

Het besturingssysteem gaat werken van apps, waarvan de Chinese overheid hoopt dat er honderdduizenden beschikbaar zullen worden. China Operating System gaat daarnaast ondersteuning bieden voor HTML5. Een prototype van het besturingssysteem is nog niet afgerond, maar het besturingssysteem moet zo snel mogelijk beschikbaar worden.

De ontwikkeling van het besturingssysteem toont aan dat China de spionagepraktijken van Westerse landen serieus neemt. China Operating System lijkt dan ook vooral bedoeld om een vuist te maken naar Westerse inlichtingendiensten en zich te wapenen tegen cyberspionage.

Lees ook
Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Softwarebedrijf Citrix heeft beveiligingsupdates uitgebracht voor kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC, die vroeger bekend stonden als Citrix Gateway en Citrix ADC. Eén van de kwetsbaarheden, met kenmerk CVE-2023-4966, wordt actief misbruikt en krijgt een CVSS-score van 9,4. Dit betekent dat het om een zeer kritieke kwetsbaarheid g1

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen om security operations te verbeteren

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen om security operations te verbeteren

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen, de maker van het eerste SOAR-platform (Security Orchestration, Automation and Response) dat is gebouwd op een Unified Data Layer (UDL). Het SOAR-platform van Revelstoke dient als verbindingselement tussen security en IT-oplossingen, waarbij ongelijksoortige data en -systemen met elkaar worden geïntegreerd.

DTC: Ernstige kwetsbaarheid in Cisco IOS XE image

DTC: Ernstige kwetsbaarheid in Cisco IOS XE image

Er is een ernstige kwetsbaarheid gevonden in Cisco IOS XE. De kwetsbaarheid is bekend onder het kenmerk CVE-2023-20198. Deze Cisco-kwetsbaarheid krijgt een CVSS score van 10.0 en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) beoordeelt de kwetsbaarheid als ‘High/High’. Dit betekent dat dit een zeer kritieke kwetsbaarheid is waarbij zowel de kans op1