Coordinated Malware Eradication-programma moet malware uitroeien

hacker

Cybercriminelen werken in toenemende mate samen om doelwitten aan te vallen. Bedrijven spelen hierop in door zich eveneens te verenigden. Een groep organisaties heeft het Coordinated Malware Eradication (CME)-programma opgericht, een samenwerkingsverband van bedrijven die samen de strijd aan willen gaan met cybercrime.

Het CME-programma is aangekondigd door Holly Stewart, een product manager van Microsoft’s Malware Protection Center, op de securityconferentie FIRST (via Fortune). Stewart meldt een nieuw programma op te willen zetten waarin bedrijven zich kunnen verenigen tegen de groeiende hoeveelheid malware op de wereld. Het CME-programma moet niet zo zeer malware aan gaan pakken die wordt gedetecteerd op besmette machines, maar moet malware in zijn geheel gaan uitroeien.

Het programma roept bedrijven op hun resources, varieërend van tools tot strategieën, te delen met andere bedrijven. Dit moet het bedrijfsleven helpen gezamenlijk op effectieve wijze de strijd aan te gaan met cybercrime. Het idee is gebaseerd o een gezamenlijke aanpak van de HiKit-malware, waarvoor operatie SME werd opgezet. Dit was de eerste keer dat security-partijen Microsoft, Symantec, FireEye en Cisco de handen in een slaan zonder tussenkomst van een federale overheid of internationale opsporingsinstantie.

Lees ook
Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

ABN ARMO: Ondanks het hoge dreigingsniveau blijft de risicoperceptie in het Nederlandse bedrijfsleven achter. Ondernemers lijken de risico’s pas te onderkennen als een aanval tot schade leidt

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne, een leider op het gebied van AI-security, en Smarttech247, wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, gaan samenwerken

Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Onderzoekers van Proofpoint volgen verschillende dreigingsactoren, waaronder TA427. Deze dreigingsactor is ook bekend als Emerald Sleet, APT43, THALLIUM of Kimsuky en wordt gelieerd aan Noord-Korea.