Datalek bij JPMorgan Chase had door twee-factor authentificatie voorkomen kunnen worden

hacker

De cyberinbraak bij de Amerikaanse bank JPMorgan Chase had voorkomen kunnen worden door de getroffen server te beveiligen met twee-factor authentificatie. De gegevens van tientallen miljoenen klanten buitgemaakt door hackers.

Anonieme bronnen binnen de bank melden aan de New York Times dat het inmiddels duidelijk is hoe de hackers de bank zijn binnengedrongen. Het security-team van JPMorgan Chase had alle servers voorzien van twee-factor authentificatie, met uitzondering van één server. Deze ene server werd uiteindelijk door de hackers gebruikt om het bedrijfsnetwerk van de bank binnen te dringen.

Maandenlang onopgemerkt

De cyberaanval bleef maandenlang onopgemerkt en kwam tijdens een routinecontrole door het bedrijf aan het licht. In totaal zijn de gegevens van 83 miljoen klanten werden door hackers buitgemaakt. het gaat hierbij om 76 miljoen particuliere klanten en 7 miljoen kleine bedrijven. Het is tot nu toe onduidelijk wie er achter de cyberaanval zit.

De bronnen van de New York Times meldt dat de Amerikaanse bank op dit moment een intern onderzoek uitvoert naar de aanwezigheid van eventuele andere beveiligingsgaten en kwetsbaarheden. Dit moet voorkomen dat de bank opnieuw slachtoffer kan worden van een dergelijke omvangrijke cyberaanval.

Meer over
Lees ook
Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Een nieuwe vorm van ransomware is te koop op internet voor slechts 100 dollar. Het gaat om Power Locker, een alternatief voor de beruchte ransomware CryptoLocker. Power Locker, ook wel Prison Locker genoemd, is te koop op ondergrondse marktplaatsen voor cybercriminelen. Al langer is duidelijk dat cybercriminelen op internet allerlei kant-en-klare1