Decos lanceert presentatie- en vergaderapp Preso.tv

preso-tv

Decos lanceert de webapplicatie Preso.tv, gratis app kunnen gebruikers tijdelijk en veilig documenten uploaden en delen voor een vergadering of presentatie. Dit zonder hiervoor een profiel aan te hoeven maken of persoonsgegevens als een e-mailadres te hoeven achterlaten.

Preso.tv is beschikbaar als webapplicatie op www.preso.tv, maar ook als native app voor de iPad en de iPhone. Die Apple-app kan gedownload worden via de App Store. Een bèta van de app werd in juni dit jaar gepubliceerd en heeft inmiddels 11.000 gebruikers.

Presentatie of document delen

Gebruikers kunnen door middel van drag-and-drop een presentatie of document uploaden naar de Preso.tv-cloud. De app genereert vervolgens een webadres waar de presentatie wordt uitgezonden. Door deze url-code te delen kunnen mensen de presentatie op hun eigen device volgen, tegelijk met de presentator.

Een door de app gegenereerde Presocode zorgt er daarbij voor dat de presentatie enkel kan worden waargenomen door mensen die de code invoeren. Bovendien kan de eigenaar zijn presentatie vanuit ieder apparaat bedienen. Een presentatie die door een laptop op het grote scherm wordt afgebeeld kan bijvoorbeeld met behulp van de eigen iPhone worden aangestuurd.

Features

Features van Preso.tv zijn:

  • Documenten delen op basis van locatie: Preso-bezoekers kunnen stukken zien die in een straal van 5 kilometer publiek gedeeld zijn.
  • Veilig delen op basis van een PresoCode: Gebruikers die een document uploaden naar Preso.tv, ontvangen een unieke PresoCode. Deze code kunnen ze delen met anderen, zodat zij de presentatie kunnen volgen op hun eigen device.
  • Integratie met Google Hangouts (alleen in de webapplicatie): Gebruikers kunnen, door een plugin voor Google Hangouts te installeren, vanuit het Preso.tv-scherm videovergaderen en gebruikmaken van de features van Google Hangouts.
  • Ondersteuning voor Dropbox, Google Drive en Box (alleen in de iPhone-app): De Preso.tv app kan documenten en presentaties uit de opslagdiensten ophalen en uitlezen.
  • Gebruiksvriendelijke interface: Bestanden kunnen eenvoudig gedeeld worden via drag-and-drop. Een tour laat alle features zien, zodat je de app makkelijk kan gebruiken.
  • Presentaties inplannen: Preso.tv biedt de mogelijkheid om presentaties in te plannen volgens een schema. Via een link verzonden naar zijn mailbox kan de gebruiker een presentatie activeren zodat hij de presentatiehulpmiddelen tot zijn beschikking heeft.

Beperkte tijd beschikbaar

Gegevens die geüpload zijn naar de Preso.tv-cloud zijn voor beperkte tijd beschikbaar. Documenten zijn alleen publiek zichtbaar gedurende een presentatie en worden na dertig dagen verwijderd. Preso.tv ondersteunt momenteel PowerPoint-, PDF- en Word-files, maar in de toekomst zullen meer bestandstypen worden toegevoegd. Binnenkort zal het bovendien mogelijk zijn om onderling the chatten via Preso.

Lees ook
CrowdStrike en Cloudflare breiden samenwerking uit voor netwerkbeveiliging en een AI-native SOC

CrowdStrike en Cloudflare breiden samenwerking uit voor netwerkbeveiliging en een AI-native SOC

CrowdStrike en Cloudflare hebben een uitbreiding van hun strategisch partnerschap aangekondigd. Beide bedrijven verbinden hun platforms om de beveiliging van apparaten en netwerken te verbeteren, de transformatie van het Security Operations Center (SOC) te versnellen en inbraakpogingen te stoppen.

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne, een leider op het gebied van AI-security, en Smarttech247, wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, gaan samenwerken

Orange Business transformeert IT en lanceert eerste Prisma SASE met SP Interconnect

Orange Business transformeert IT en lanceert eerste Prisma SASE met SP Interconnect

Orange Business Orange Cyberdefense en Palo Alto Networks hebben hun samenwerking verder versterkt met Palo Alto Networks Prisma SASE met Service Provider (SP) Interconnect.