ESET beschermt virtuele servers tegen malware

Beveiligingsspecialist ESET introduceert ESET File Security voor Microsoft Azure. Deze VM-extensie maakt het mogelijk virtuele servers te beschermen tegen malware. Net als fysieke servers zijn ook gevirtualiseerde servers immers vatbaar voor malware. Door de officiële samenwerking tussen Microsoft en ESET is deze extensie geoptimaliseerd voor Microsoft Azure gebruikers.

Microsoft biedt binnen het Azure-platform een aantal standaard beveiligingsmogelijkheden. Dat is echter niet voldoende om virtual machines ook goed te beschermen tegen malware. ESET File Security lost dit probleem nu op. De introductie van ESET File Security biedt bovendien als voordeel dat gebruikers ook op Microsoft Azure kunnen blijven werken met de leverancier van beveiligingsoplossingen waarmee zij al langer samenwerken.

Rapportages en beheer

ESET File Security levert gedetailleerde security logs, informatie over de beveiligingsstatus en systeemnotificaties. Native clustering support stelt IT-administrators in staat om automatisch settings te repliceren in een cluster-omgeving. Verder is ESET File Security, door gebruik te maken van ESET Remote Administrator 6, volledig te beheren via een web-console.

ESET File Security is vanaf zondag 12 juli 2015 beschikbaar voor Microsoft's cloud-platform.

Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1