Extreme Networks maakt als eerste implementatie van enterprise-grade Wi-Fi 6E-oplossing mogelijk

Extreme-Networks-280210

Extreme Networks maakte vandaag bekend dat Novant Health, een in drie Amerikaanse staten geïntegreerd netwerk van artsenklinieken, poliklinieken en ziekenhuizen, met het hoofdkantoor in North Carolina, de eerste zakelijke klant is die officieel laat weten een Wi-Fi 6E-oplossing voor bedrijven te implementeren. Dankzij de investering in het Extreme AP4000-accesspoint (AP) kan Novant Health al zijn faciliteiten voorzien van snelle wifi en veilige connectiviteit ter ondersteuning van bedrijfskritische zorgapplicaties en medische apparatuur. 

 
De AP4000 maakt gebruik van het 6 GHz-frequentiespectrum. Hierdoor kan het de snelst mogelijke wifi van dit moment leveren Dit gaat via een kraakheldere radiofrequentie (RF) die niet verstoord wordt door andere apparaten die actoef zijn in het spectrum van 2.4 GHz en 5 GHz. Dit is van onschatbare waarde in netwerkomgevingen met een hoge dichtheid, zoals die van Novant Health, waarop duizenden verbonden medische apparaten voor patiëntenzorg berusten.  
 
Belangrijkste voordelen voor Novant Health: 
 • Hogere betrouwbaarheid en betere prestaties met Wi-Fi 6E: Dankzij geavanceerde kenmerken kan Novant Health zijn patiënten meer gemak en betere zorg bieden. Wi-Fi-6E geeft hun netwerk voldoende capaciteit om nieuwe diensten toe te voegen op basis van eersteklas technologieën, zoals digitale communicatiemiddelen, telezorg en beveiligde beheersystemen voor medische dossiers, zonder dat de netwerkprestaties in het geding komen. De AP4000 voorziet in 6 GHz-kanalen en Wi-Fi 6E biedt een vrij spectrum voor de klantapparatuur van ziekenhuizen. Dit zorgt voor een betere betrouwbaarheid van bedrijfskritische applicaties en minder congestie in de 2.4- en de 5 GHz-frequentieband. 
 • Veilige en snelle connectiviteit: Wi-Fi 6E biedt nieuwe beveiligings- en authenticatieniveaus door middel van WPA3 en Enhanced Open, twee wifi-beveiligingsstandaarden van de Wi-Fi Alliance. Novant Health maakt daarnaast ook gebruik van Extreme Campus Controller en ExtremeCloud™ IQ voor het beheer van de infrastructuur van hun campus. ExtremeCloud™ IQ is tot op heden het enige beheerplatform voor cloudnetwerken met een ISO 27017- en ISO 27701-certificering, in aanvulling op de ISO 27001-certificering die het platform al had sinds oktober 2019. Omdat Extreme een ISO 27001-gecertificeerde WLAN-leverancier is, kunnen zorgmedewerkers patiëntendossiers en medische gegevens veilig raadplegen wanneer zij inloggen in het elektronische medische dossiersysteem van Novant Health. 
 • Vereenvoudigd netwerkbeheer: ExtremeCloud™ IQ voorziet in een alles-in-een oplossing voor het beheer van cloudnetwerken. Novant Health gebruikt deze oplossing in combinatie met Extreme Campus Controller voor het beheer op locatie en Extreme Fabric Connect™ voor netwerkautomatisering. ExtremeCloud™ IQ, Extreme Campus Controller en Extreme Fabric Connect vereenvoudigen het beheer van alle netwerkapparatuur en ook van de AP4000. Hierdoor kan het team voor digitale producten en diensten van Novant Health het zorgpersoneel verzekeren van een omgeving die altijd ‘aan staat’ voor de patiëntenzorg. De invoering van Wi-Fi 6E biedt daarnaast een routekaart voor betere draadloze implementaties. Tegelijkertijd blijft Novant Health groeien en gaat het steeds meer technologiegedreven zorg leveren.  

 

 
Extra bronnen: 
 • ExtremeCloud IQ oplossingen 
 • Extreme Fabric Connect oplossingen 
 • Novant Health dient 2.220 vaccins toe op één dag, mede dankzij Extreme Networks Infographic 
 • Wi-Fi 6 en 6E voor Dummies e-Book  
 • Draadloze beveiliging in de wereld van Wi-Fi 6E op de 6 GHz-band Blog 
 • Klant van Extreme laat datapakketten door de 6 GHz-ruimte vliegen Blog 
 • Wi-Fi 6E – Een nieuw begin voor wifi Blog 
 • Wi-Fi 6E – De nieuwe standaard voor draadloos verschuift naar een oneindige distributie van connectiviteit Blog 
Meer over
Lees ook
Wireshark WiFi trainingmet gratis AI-Driven WiFi Automation (twv € 3700)

Wireshark WiFi trainingmet gratis AI-Driven WiFi Automation (twv € 3700)

Als onderdeel van de Wireshark University WiFi training levert SCOS Training te Hoofddorp de next-generation AI-driven Wi-Fi Automation van Wyebot Inc., twv. € 3700. Het product Wireless Intelligence Platform WIP™ levert prestatie- en betrouwbaarheidsoptimalisatie van Wi-Fi-netwerken aan IT-organisaties over de hele wereld.

Wyebot | AI-Driven WiFi Automation

Wyebot | AI-Driven WiFi Automation

SCOS Automation, te Hoofddorp, levert de next-generation AI-driven Wi-Fi Automation van het Amerikaanse bedrijf Wyebot Inc. Het product Wireless Intelligence Platform WIP™ levert prestatie- en betrouwbaarheidsoptimalisatie van Wi-Fi-netwerken aan IT-organisaties over de hele wereld.

LANCOM introduceert de OX-6400-Serie

LANCOM introduceert de OX-6400-Serie

LANCOM Systems, de Duitse netwerk- en securityspecialist, breidt zijn aanbod van outdoor access points uit met de OX-6400 serie. Deze access points zijn ideaal voor stabiel en professioneel gigabit-WLAN in open ruimtes met veel gelijktijdige gebruikers (high-density). Ook pretparken, stadions, schoolpleinen, parkeergarages, koelhuizen of magazijne1