ForeNova Technologies voegt SIEM-functionaliteit toe aan NDR-oplossing NovaCommand

ForeNova-320210

ForeNova Technologies B.V., leverancier van cybersecurity-oplossingen die bescherming bieden voor IT-netwerken en endpoints voor middelgrote organisaties, maakt de uitbreiding bekend van NDR-oplossing NovaCommand met SIEM-functionaliteit (Security Information and Event Management). Klanten van NovaCommand kunnen deze functionaliteit als add-on afnemen. Met deze SIEM-‘light’ kunnen organisaties hun detectie- analyse- en reactievermogen wat betreft dreigingen kosten-efficiënt en gebruiksvriendelijk vergroten en zo hun bedrijfsinfrastructuur beter beschermen. Ook aan MDR-oplossing NovaMDR zal SIEM-functionaliteit worden toegevoegd.

Als versimpelde versie van een traditionele SIEM-tool integreert ForeNova’s oplossing met producten en logbestanden van derde partijen. Data wordt opgenomen via alle grote standaardprotocollen (bij lancering syslog, FTP, database, WMI, winlogbeat en snmp trap, met meer op de planning). Na opname worden de bestanden verwerkt en opgeslagen in de database voor analyse aan de hand van op maat te maken instellingen. NovaCommand correleert de logbestanden aan andere beschikbare logbestanden waaronder die van netwerksensoren en geeft een overzicht van alle alerts. Met inschakeling van ForeNova’s MDR-diensten bekijken ForeNova’s beveiligingsexperts de logbestanden en alerts om valse positieven uit te sluiten.

Paul Smit, CTO en mede-oprichter van ForeNova Technologies B.V. zegt: “We blijven nieuwe mogelijkheden toevoegen om onze cybersecuritydiensten voor middelgrote organisaties te verbeteren zonder de betaalbaarheid en gebruiksgemak uit het oog te verliezen. De toevoeging van deze uitgebreid aan specifieke organisaties aan te passen SIEM-“light” aan NovaCommand voldoet hier perfect aan: het voegt een extra laag intelligentie toe, neemt de noodzaak voor een investering in een aparte SIEM-oplossing weg en kan zo direct bijdragen aan het vermogen van middelgrote organisaties om zich tegen cyberdreigingen te beschermen.”

Lees ook
KnowBe4 introduceert nieuwe PhishER Plus Threat Intel-functie

KnowBe4 introduceert nieuwe PhishER Plus Threat Intel-functie

KnowBe4 introduceert PhishER Plus Threat Intel, een nieuwe functie die websitereputatiegegevens van Webroot rechtstreeks in PhishER Plus-console integreert. Deze integratie maakt snellere, geautomatiseerde detectie en reactie op webgebaseerde dreigingen mogelijk.

ESET introduceert AI Advisor-module

ESET introduceert AI Advisor-module

Securityanalisten van alle vaardigheidsniveaus profiteren van ESET's AI Advisor, waarmee ze kunnen werken met interactieve risico-identificatie-, analyse- en responsmogelijkheden die worden aangeboden in een gemakkelijk te begrijpen overzicht.

CrowdStrike en Cloudflare breiden samenwerking uit voor netwerkbeveiliging en een AI-native SOC

CrowdStrike en Cloudflare breiden samenwerking uit voor netwerkbeveiliging en een AI-native SOC

CrowdStrike en Cloudflare hebben een uitbreiding van hun strategisch partnerschap aangekondigd. Beide bedrijven verbinden hun platforms om de beveiliging van apparaten en netwerken te verbeteren, de transformatie van het Security Operations Center (SOC) te versnellen en inbraakpogingen te stoppen.