Fortinet publiceert zijn 2023 Sustainability Report

Fortinet Sustainability Report 2023

De next-generation firewalls uit 2023 verbruiken gemiddeld 62% minder stroom dan hun voorgangers

 

Fortinet publiceert zijn 2023 Sustainability Report. Dit jaarlijkse duurzaamheidsverslag biedt inzicht in de aanpak, inspanningen en vooruitgang van Fortinet ten aanzien van duurzaamheidsvraagstukken die van cruciaal belang zijn voor Fortinet en zijn werknemers, investeerders, leveranciers, partners en klanten.

Zoals het rapport aangeeft stoelt de duurzaamheidsaanpak van Fortinet op vier pijlers: maatschappelijke cyberrisico’s aanpakken, bijdragen aan een diverse pool van beveiligingstalent, blijk geven van respect voor het milieu en bijdragen aan verantwoorde bedrijfspraktijken binnen zijn waardeketen.

Als blijk van zijn instemming met de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties trad Fortinet in 2023 toe tot de Global Compact van de VN. Het handelt in overeenstemming met de principes van de Global Compact ten aanzien van mensenrechten, werkomstandigheden en corruptiebestrijding. Fortinet werd daarnaast voor het tweede jaar achtereen opgenomen in de 2023 Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) World and North America als blijk van zijn niet aflatende duurzaamheidsinspanningen en toewijding aan een duurzamere toekomst voor iedereen.

 

Belangrijke punten uit het Fortinet 2023 Sustainability Report zijn onder meer:

  • Vooruitgang op weg naar netto nul uitstoot van broeikasgassen: Fortinet blijft investeren in groene energiebronnen. Zo heeft het zijn nieuwe garageruimte in Sunnyvale toegerust met zonnepanelen die zullen voorzien in de energiebehoeften van het hoofdkantoor van Fortinet en zijn bedrijfslocaties in de nabijheid. In 2024 zal Fortinet zijn ontkolingsplan ter goedkeuring indienen bij het Science-Based Targets initiative (SBTi).
  • De energie-efficiëntie van producten verbeteren: Fortinet blijft zich toeleggen op het verbeteren van de energie-efficiëntie van zijn appliances uit de FortiGate-reeks. De modellen van deze next-generation firewalls uit 2023 verbruiken gemiddeld 62% minder stroom dan hun voorgangers.
    Duurzame verpakking: Fortinet is voortdurend bezig met het verkennen en toepassen van verpakking op basis van biologisch afbreekbare materialen. Het gebruikt deze verpakking voor meer dan 60 van zijn producten. In 2023 ontwikkelde Fortinet milieuvriendelijke verpakking waarmee het naar schatting voor 455 ton aan CO2-uitstoot kon voorkomen.
  • Vooruitgang op weg naar het doel om in 2026 beveiligingstraining te hebben geboden aan 1 miljoen mensen: Fortinet had op 31 december 2023 43% van het doel van dit vijfjarenplan gerealiseerd. Om bij te dragen aan een oplossing voor het tekort aan beveiligingstalent bood Fortinet gratis toegang tot diverse trainingsprogramma’s, maakte het mensen bewust van internetrisico’s en stoomde het studenten klaar door mensen bewust te maken van online beveiligingsrisico’s en hielp het studenten om zich te ontwikkelen tot de security-professionals van de toekomst.
  • Diversiteit, gelijke behandeling en inclusie: In 2023 verscherpte Fortinet de focus op inclusie in zijn interne programma voor de ontwikkeling van leiderschapskwaliteiten. Inmiddels hebben 340 managers van Fortinet deze training doorlopen.
  • Samenwerking in de strijd tegen cybercriminaliteit: Fortinet gaat voortdurend nieuwe samenwerkingsverbanden aan om cybercriminaliteit te bevechten. In 2023 werd het lid van het Joint Cyber Defense Collaborative (JCDC). Fortinet droeg daarnaast via het INTERPOL Gateway-programma bij aan de arrestatie van 15 cybercriminele bendes en de preventie van financiële schade ter waarde van 40 miljoen dollar.
  • Ethisch verantwoorde bedrijfspraktijken en overeenstemming met de wet- en regelgeving: In 2023 voltooiden alle distributeurs en belangrijkste toeleveranciers van Fortinet training op het gebied van zakelijke ethiek en compliance als blijk van hun overeenstemming met de bedrijfswaarden en principes van Fortinet.
  • Informatiebeveiliging en privacy: Fortinet heeft zijn Trust Resource Center in het leven geroepen om klanten een centrale locatie te bieden voor informatie en hulpmiddelen op het gebied van certificeringen, compliance en cybersecurity. Het heeft daarnaast zijn certificeringen voor informatiebeveiliging verlengd en nieuwe certificeringen behaald voor producten en diensten die onder ISO 27001, SOC 2 en HIPAA vallen.

 

Het 2023 Sustainability Report van Fortinet volgt de aanbevelingen van de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), de standaarden van het Global Reporting Initiative (GRI) en de Sustainability Accountability Standards Board (SASB) en de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties. Het rapport brengt aan de hand van speciale maatstaven de vooruitgang in kaart die Fortinet heeft geboekt ten aanzien van acht kernvraagstukken: innovatie voor een veilig internet, informatiebeveiliging en privacy, de milieu-impact van producten, milieubeheer en de gevolgen van klimaatverandering, diversiteit, gelijke behandeling en inclusie, het tekort aan beveiligingstalent, zakelijke ethiek en een verantwoord gebruik van producten.

Ken Xie, de oprichter, bestuursvoorzitter en CEO van Fortinet: “Onze toewijding aan duurzaamheid is van cruciaal belang om de huidige maatschappelijke problemen aan te pakken en het lange-termijnsucces en de veerkracht van onze onderneming te waarborgen. De inspanningen die we leveren om voor een veiliger digitale wereld te zorgen zijn van essentieel belang voor het welzijn van onze economie en maatschappij. We zijn trots op de vooruitgang die we getuige ons duurzaamheidsverslag hebben geboekt. Tegelijkertijd zijn we ons ervan bewust dat de realisatie van onze duurzaamheidsdoelstellingen een onophoudelijk verbetertraject vraagt.”

 

 

Aanvullende informatie

Meer over
Lees ook
Qualys stimuleert verantwoord ondernemen en duurzaamheid met eerste ESG-rapport

Qualys stimuleert verantwoord ondernemen en duurzaamheid met eerste ESG-rapport

Qualys publiceert zijn eerste Environmental, Social, and Governance (ESG)-rapport. Dit beschrijft de naleving van verantwoord ondernemen en duurzame activiteiten van het bedrijf.

Signet Quickscan Connectivity: Kosten besparen én bomen planten

Signet Quickscan Connectivity: Kosten besparen én bomen planten

Internetserviceprovider Signet heeft connectiviteitsbesparingen gekoppeld aan duurzaamheid. Dankzij de inzet van de Signet Quickscan Connectivity kunnen besparingen op de netwerkinfrastructuur zichtbaar worden gemaakt. Voor elke 100 euro aan besparing plant Signet 10 bomen

Gezamenlijke brancheorganisaties maken zich zorgen: te weinig ambitie kabinet voor versterken digitale economie

Gezamenlijke brancheorganisaties maken zich zorgen: te weinig ambitie kabinet voor versterken digitale economie

Een coalitie van negen (branche)organisaties uit de digitale economie heeft de plannen die op Prinsjesdag zijn gepresenteerd langs de digitale meetlat gelegd. Ze komen gezamenlijk tot de conclusie dat het kabinet digitalisering weliswaar belangrijk vindt, maar toch onvoldoende bereid blijkt om daarvoor regie te nemen en de juiste investeringen te1