Qualys stimuleert verantwoord ondernemen en duurzaamheid met eerste ESG-rapport

20230821 Qualys Inaugural ESG Report_image

Qualys publiceert zijn eerste Environmental, Social, and Governance (ESG)-rapport. Dit beschrijft de naleving van verantwoord ondernemen en duurzame activiteiten van het bedrijf.

"Het ESG-rapport van Qualys weerspiegelt onze toewijding aan goed bestuur, rentmeesterschap voor het milieu en sociale verantwoordelijkheid", zegt Chantal ’t Gilde, managing director Benelux & Nordics van Qualys. "We geven binnen onze bedrijfsactiviteiten prioriteit aan ethiek. Daarmee winnen en houden we het vertrouwen bij klanten, partners en belanghebbenden, wat essentieel is voor onze bedrijfsstrategie en waardecreatie op lange termijn. We integreren ESG in het hart van ons bedrijf zodat we, dankzij de inzet van ons team, onze klanten en het bestuur, bijdragen aan het vormgeven van een veilige wereld."

Het eerste ESG-rapport verdeelt de activiteiten van Qualys op het gebied van ESG over vier belangrijke pijlers:

Bestuur en ethiek: Qualys heeft een divers bestuur dat zich inzet voor goed bestuur in lijn met wet- en regelgeving en best practices. Verder breidt het zijn beleid voor verantwoord ondernemen uit naar leveranciers en toeleveringsketens.

Klantgerichte aanpak: Qualys erkent de dynamiek van cyberbeveiliging en innoveert voortdurend om klanten te beschermen tegen evoluerende bedreigingen. Het bedrijf houdt zichzelf aan de hoogste normen voor klanttevredenheid, beveiligingsmaatregelen en risicobeoordeling en -beheer.

Team en gemeenschap: Qualys heeft diversiteit hoog in het vaandel en stimuleert innovatie en inclusiviteit. Het bedrijf investeert in opleiding, carrièregroei en welzijn van werknemers. Daarnaast is Qualys betrokken bij de gemeenschap en draagt hieraan bij door vrijwilligerswerk, gemeenschapsdienst en filantropische initiatieven.

Duurzame bedrijfsvoering: Qualys geeft prioriteit aan milieu-initiatieven en zet zich in voor verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Het bedrijf werkt binnen energie-efficiënte netwerken en datacenters en aan het verminderen van het energie-, afval- en materiaalverbruik om de directe ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Het ESG-rapport Qualys2022 is beschikbaar op https://qualys.com/esg.

Lees ook
Fortinet publiceert zijn 2023 Sustainability Report

Fortinet publiceert zijn 2023 Sustainability Report

Het 2023 Sustainability Report van Fortinet volgt de aanbevelingen van de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), de standaarden van het Global Reporting Initiative (GRI) en de Sustainability Accountability Standards Board (SASB)

Signet Quickscan Connectivity: Kosten besparen én bomen planten

Signet Quickscan Connectivity: Kosten besparen én bomen planten

Internetserviceprovider Signet heeft connectiviteitsbesparingen gekoppeld aan duurzaamheid. Dankzij de inzet van de Signet Quickscan Connectivity kunnen besparingen op de netwerkinfrastructuur zichtbaar worden gemaakt. Voor elke 100 euro aan besparing plant Signet 10 bomen

Gezamenlijke brancheorganisaties maken zich zorgen: te weinig ambitie kabinet voor versterken digitale economie

Gezamenlijke brancheorganisaties maken zich zorgen: te weinig ambitie kabinet voor versterken digitale economie

Een coalitie van negen (branche)organisaties uit de digitale economie heeft de plannen die op Prinsjesdag zijn gepresenteerd langs de digitale meetlat gelegd. Ze komen gezamenlijk tot de conclusie dat het kabinet digitalisering weliswaar belangrijk vindt, maar toch onvoldoende bereid blijkt om daarvoor regie te nemen en de juiste investeringen te1