Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec 390-200

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center. Met een verschuiving naar een continuous delivery benadering, begint met deze versie een nieuw tijdperk in de manier waarop gebruikers van Genetec Security Center up-to-date kunnen blijven met de nieuwste functies en updates van het platform.

"De snel veranderende wereld van security creëert een behoefte aan snelle innovatie. Door een continuous delivery model te gebruiken, zijn we in staat om zowel nieuwe functies als beveiligingsupdates consistenter te leveren met minder verstoring voor klanten, terwijl we de ambitieuze omvang van onze innovatiestrategie kunnen behouden," legt Christian Morin uit, Vice President of Product Engineering en Chief Security Officer bij Genetec Inc.

De nieuwste release van Security Center brengt ook veel nieuwe features met zich mee waaronder:

Verbetering van maps

De nieuwste versie van Security Center biedt verbeterde mapping functies waaronder een nieuwe kaartwidget voor dashboards en verbeterde zoomfunctionaliteit, wat zorgt voor een betere ervaring voor operators, met name in grote stadsbrede of multi-site implementaties. Met de nieuwe kaartwidgets kunnen operators mini-bewakingstaken aanmaken in hun dashboards. Ze kunnen ook camera's (of andere elementen) van kaarten in lege frames plaatsen om video's te bekijken en eenvoudig zoeken naar elementen waarover ze meer info nodig hebben.

De verbeterde zoomfunctie toont of verbergt lagen, afhankelijk van hoeveel je in- of uitzoomt. Hierdoor zien operators alleen wat belangrijk is op het gewenste zoomniveau, wat het overzicht verbetert. Als er bijvoorbeeld wordt uitgezoomd, kunnen deuren en inbraakzones worden verborgen, zodat operators zich kunnen concentreren op camera's en ALPR-eenheden vanuit helicopter view. De verborgen eenheden verschijnen weer, als operators inzoomen op het individuele gebouwniveau.

Verbeteringen op gebied van authenticatie

Security Center heeft ook nieuwe configuratieverbeteringen voor authenticatieservices toegevoegd. Deze verbeteringen omvatten een nieuwe configuratiewizard die users door het configuratieproces leidt, een hulpfunctie om problemen op te sporen en te diagnosticeren, plus een testfunctie die ingezet kan worden bij implementaties.

Deze verbeteringen helpen een anders mogelijk gecompliceerde systeemconfiguratie te vereenvoudigen en verminderen onzekerheden in het proces, zodat system integrators het systeem sneller in gebruik kunnen nemen.

Nieuwe niveaus van efficiency bereiken

Als onderdeel van het continuous delivery model legt de nieuwste versie van Security Center de basis voor ambitieuze nieuwe platformfuncties die systeemconfiguratie, beheer en auditing aanzienlijk vereenvoudigen. Dit komt net zo goed ten goede aan klanten die de dagelijkse activiteiten willen verlichten als aan klanten die grote, complexe faciliteiten beheren. De nieuwe functies worden in de loop van 2024 geïntroduceerd en zullen geavanceerde workflowactiviteiten mogelijk maken, zodat operators zich kunnen concentreren op de specifieke werkzaamheden die hun aandacht nodig hebben.

Ga voor meer informatie naar https://www.genetec.com/product-releases/security-center-5-12.

Lees ook
Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.