Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec 390-200

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center. Met een verschuiving naar een continuous delivery benadering, begint met deze versie een nieuw tijdperk in de manier waarop gebruikers van Genetec Security Center up-to-date kunnen blijven met de nieuwste functies en updates van het platform.

"De snel veranderende wereld van security creëert een behoefte aan snelle innovatie. Door een continuous delivery model te gebruiken, zijn we in staat om zowel nieuwe functies als beveiligingsupdates consistenter te leveren met minder verstoring voor klanten, terwijl we de ambitieuze omvang van onze innovatiestrategie kunnen behouden," legt Christian Morin uit, Vice President of Product Engineering en Chief Security Officer bij Genetec Inc.

De nieuwste release van Security Center brengt ook veel nieuwe features met zich mee waaronder:

Verbetering van maps

De nieuwste versie van Security Center biedt verbeterde mapping functies waaronder een nieuwe kaartwidget voor dashboards en verbeterde zoomfunctionaliteit, wat zorgt voor een betere ervaring voor operators, met name in grote stadsbrede of multi-site implementaties. Met de nieuwe kaartwidgets kunnen operators mini-bewakingstaken aanmaken in hun dashboards. Ze kunnen ook camera's (of andere elementen) van kaarten in lege frames plaatsen om video's te bekijken en eenvoudig zoeken naar elementen waarover ze meer info nodig hebben.

De verbeterde zoomfunctie toont of verbergt lagen, afhankelijk van hoeveel je in- of uitzoomt. Hierdoor zien operators alleen wat belangrijk is op het gewenste zoomniveau, wat het overzicht verbetert. Als er bijvoorbeeld wordt uitgezoomd, kunnen deuren en inbraakzones worden verborgen, zodat operators zich kunnen concentreren op camera's en ALPR-eenheden vanuit helicopter view. De verborgen eenheden verschijnen weer, als operators inzoomen op het individuele gebouwniveau.

Verbeteringen op gebied van authenticatie

Security Center heeft ook nieuwe configuratieverbeteringen voor authenticatieservices toegevoegd. Deze verbeteringen omvatten een nieuwe configuratiewizard die users door het configuratieproces leidt, een hulpfunctie om problemen op te sporen en te diagnosticeren, plus een testfunctie die ingezet kan worden bij implementaties.

Deze verbeteringen helpen een anders mogelijk gecompliceerde systeemconfiguratie te vereenvoudigen en verminderen onzekerheden in het proces, zodat system integrators het systeem sneller in gebruik kunnen nemen.

Nieuwe niveaus van efficiency bereiken

Als onderdeel van het continuous delivery model legt de nieuwste versie van Security Center de basis voor ambitieuze nieuwe platformfuncties die systeemconfiguratie, beheer en auditing aanzienlijk vereenvoudigen. Dit komt net zo goed ten goede aan klanten die de dagelijkse activiteiten willen verlichten als aan klanten die grote, complexe faciliteiten beheren. De nieuwe functies worden in de loop van 2024 geïntroduceerd en zullen geavanceerde workflowactiviteiten mogelijk maken, zodat operators zich kunnen concentreren op de specifieke werkzaamheden die hun aandacht nodig hebben.

Ga voor meer informatie naar https://www.genetec.com/product-releases/security-center-5-12.

Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1