Google investeert 1 miljoen dollar in beveiliging van Google Drive

Google wil de beveiliging van Google Drive gaan verbeteren. Het Amerikaanse bedrijf reserveert 1 miljoen dollar voor de beveiliging van de cloudopslagdienst.

Dit heeft Google bekend gemaakt op het blog van Google Drive. De Amerikaanse IT-gigant zegt te werken aan een netwerk van onafhankelijke beveiligingsonderzoekers om de beveiliging van Google Drive te verbeteren. De 1 miljoen dollar die het bedrijf reserveert wordt dan ook ingezet voor het inschakelen van externe beveiligingsexperts.

Daarnaast wil Google het geld gebruiken om ethische hackers te belonen. Indien hackers beveiligingsgaten op verantwoorde wijze bij Google melden kunnen zij een beloning van maximaal 18.500 euro ontvangen.

Meer over
Lees ook
KPN Ventures investeert in digitale veiligheid en hybride werken

KPN Ventures investeert in digitale veiligheid en hybride werken

KPN Ventures heeft geïnvesteerd in twee veelbelovende startups die digitale veiligheid en hybride werken weer een stap verder brengen. Zowel hybride werkplek aanbieder Lendis als digitaal beveiliger Censornet kregen recent kapitaal van het investeringsfonds van KPN.

Security startup BitSensor haalt 400.000 euro op bij investeerders

Security startup BitSensor haalt 400.000 euro op bij investeerders

De Belgische investeringsmaatschappij Volta Ventures steekt 400.000 euro in de Eindhovense security startup BitSensor. BitSensor geeft bedrijven in nagenoeg real-time inzicht in de veiligheid van hun data. Dit meldt Cursor, de onafhankelijke nieuwssite voor de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). BitSensor is opgericht door de TU/e-studenten1

Google investeert 20 miljoen dollar in startup SecurityScorecard

Google investeert 20 miljoen dollar in startup SecurityScorecard

GV, voorheen bekend als Google Ventures, investeert 20 miljoen dollar in SecurityScorecard, een Amerikaanse startup die IT-leveranciers beoordeeld om cybersecurity. De startup monitort ruim 100.000 leveranciers en houdt bij hoe goed zij scoren op het gebied van digitale veiligheid. Ongeveer 100 bedrijven maken gebruik van de technologie van Securi1