Google investeert 20 miljoen dollar in startup SecurityScorecard

GV, voorheen bekend als Google Ventures, investeert 20 miljoen dollar in SecurityScorecard, een Amerikaanse startup die IT-leveranciers beoordeeld om cybersecurity. De startup monitort ruim 100.000 leveranciers en houdt bij hoe goed zij scoren op het gebied van digitale veiligheid.

Ongeveer 100 bedrijven maken gebruik van de technologie van SecurityScorecard, dat in 2013 is opgericht. Het bedrijf verzamelt kwetsbaarheden die worden aangetroffen in oplossingen van leveranciers en verzamelt deze in een database. Op basis van deze kwetsbaarheden wordt een security score toegekend aan een leverancier. Wordt een nieuwe ernstige kwetsbaarheid ontdekt? Dan kan dit de score van het bedrijf beïnvloeden.

Met deze informatie stelt SecurityScorecard een zoekmachine voor informatiebeveiliging te hebben gecreëerd. In de database kunnen klanten eenvoudig opzoeken hoe een specifieke leverancier scoort op het gebied van IT-beveiliging. De technologie kan gebruikers automatisch op de hoogte stellen indien hun security score veranderd. Ook is het mogelijk bepaalde waardes in te stellen waar deze score niet boven mag komen. Daarnaast is het mogelijk automatisch alerts te ontvangen indien kwetsbaarheden opduiken in oplossingen van een bepaalde leverancier.

Meer over
Lees ook
KPN Ventures investeert in digitale veiligheid en hybride werken

KPN Ventures investeert in digitale veiligheid en hybride werken

KPN Ventures heeft geïnvesteerd in twee veelbelovende startups die digitale veiligheid en hybride werken weer een stap verder brengen. Zowel hybride werkplek aanbieder Lendis als digitaal beveiliger Censornet kregen recent kapitaal van het investeringsfonds van KPN.

Security startup BitSensor haalt 400.000 euro op bij investeerders

Security startup BitSensor haalt 400.000 euro op bij investeerders

De Belgische investeringsmaatschappij Volta Ventures steekt 400.000 euro in de Eindhovense security startup BitSensor. BitSensor geeft bedrijven in nagenoeg real-time inzicht in de veiligheid van hun data. Dit meldt Cursor, de onafhankelijke nieuwssite voor de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). BitSensor is opgericht door de TU/e-studenten1

OM: ’Aanpak cybercrime vraagt extra investeringen in het OM’

OM: ’Aanpak cybercrime vraagt extra investeringen in het OM’

Criminaliteit verplaatst zich van het fysieke domein naar het virtuele domein. Oplichting, afpersing en bedreiging vinden steeds meer online. Om deze vormen van criminaliteit aan te pakken zijn meerjarige investeringen in het Openbaar Ministerie (OM) nodig. Dit meldt het OM. Herman Bolhaar, de voorzitter van het College van procureurs-generaal, vr1