Google koopt bedrijf achter geluid-gebaseerde authentificatietechnologie

Google neemt een start-up over die zich richt op geluid-gebaseerde authentificatie. Het is niet bekend hoeveel Google voor SlickLogin heeft betaald.

SlickLogin werkt aan een technologie die gebruikers de mogelijkheid geeft via een geluid met lage toonfrequentie zichzelf te identificeren op websites. Het geluid wordt gecreëerd door een speciale app die gebruikers op hun smartphone installeren. De gebruiker lanceert simpelweg de app, klikt op een knop en houdt de smartphone voor de microfoon van de computer om in te loggen op veilige websites.

Geluid verandert continu

De nieuwe technologie moet zeer veilig worden. De oprichters Or Zelig, Eran Galili en Ori Kabeli zeggen tegen TechCrunch dat het geluid waarmee gebruikers zich identificeren continu veranderd. Het gecreëerde geluid is afhankelijk van onder andere de locatie van de gebruiker en het tijdstip op de dag.

Het systeem moet eenvoudig te implementeren zijn in websites. De oprichters stellen dat websitebouwers slechts enkele regels met code hoeven toe te voegen aan hun website om gebruikers met het geluidgebaseerde systeem te laten inloggen.

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

Cloudflare neemt BastionZero over

Cloudflare neemt BastionZero over

Cloudflare heeft BastionZero overgenomen. Dit is een toegangsplatform op basis van zero trust-infrastructuur, waarmee Cloudflare de toegang op afstand heeft versterkt tot IT-systemen voor de klanten van Cloudflare One, het secure access service edge (SASE)-platform van het bedrijf.