Google neemt mobiele beveiliger Divide over

divide-logo

Google neemt Divide over. Divide is een bedrijf dat beveiligingsoplossingen ontwikkeld voor zakelijke gebruikers. Het is niet duidelijk hoeveel Google voor het beveiligingsbedrijf betaald.

Divide levert een gelijknamige app die een Android-apparaat voorziet van twee gescheiden werkruimtes: één privé ruimte en één werk-gerelateerde ruimte. Alle data en content wordt gescheiden opgeslagen, waardoor werk en privé nooit door elkaar kan gaan lopen. Dit maakt het beveiligen van mobiele apparaten op de werkvloer een stuk eenvoudiger.

Integratie in Android-divisie

Divide wordt geïntegreerde in de Android-divisie van Google. De technologie van het bedrijf wordt vermoedelijk ingezet om de beveiliging van het mobiele besturingssysteem Android te verbeteren.

Samsung levert al langer een met Divide vergelijkbare beveiligingsoplossing onder de naam KNOX. KNOX brengt alle werk-gerelateerde content onder in een aparte content en scheidt op deze wijze alle werkcontent van privé content.

 
Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1