Gratis digitale certificaten vormen risico

kevin-bocek-venafi

Na de introductie van Let's Encrypt was het te verwachten dat ook anderen gratis digitale certificaten gingen aanbieden, zoals Amazon via de AWS Certificate Manager. Venafi waarschuwt dat hier echter ook risico’s aan zijn verbonden.

“Wij vinden het belangrijk dat organisaties zich realiseren dat er ook risico's verbonden zijn aan het gebruik van gratis digitale certificaten. Cybercriminelen maken daar namelijk graag misbruik van, zoals onlangs met Let's Encrypt certificaten. Daarom is het belangrijker dat organisaties letten op het beter beschermen van hun sleutels en certificaten, dan waar ze vandaan komen”, zegt Kevin Bocek, Vice President Security Strategy & Threat Intelligence van Venafi.

“Bij de AWS-apps voor bijvoorbeeld load balancing, niet EC2, wordt men waarschijnlijk gedwongen via AWS te werken door het beheer van de private sleutels. Daarom willen wij organisaties waarschuwen serieus na te denken over de bescherming van hun digitale assets en klanteninformatie. Hoewel de AWS-certificaten interessant lijken om snel apps te kunnen bouwen, bieden ze niet het hoge beveiligingsniveau dat grote organisaties zoals de Global 5000 nodig hebben. Let op mijn voorspelling: het is kwestie van tijd voordat het eerste incident aan het licht komt waarbij cybercriminelen zich met een gratis AWS-certificaat hebben verborgen in versleuteld Internet-verkeer, om privacygevoelige informatie te stelen”, aldus Bocek.

Meer over
Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1