Half miljoen euro voor intelligent building specialist Lone Rooftop

Het Nederlandse Lone Rooftop, leverancier van het intelligent building platform Position Intelligence Engine (PIE), haalt ruim een half miljoen euro groeikapitaal op. De Amsterdamse startup wil met deze investering haar team en het aantal klanten sterk uitbreiden, en de verdere ontwikkeling van haar software versnellen.

Lone Rooftop is in 2014 opgericht door Marcel Lamers (CEO), Jeroen Coumans (CPO) en Reinoud Elhorst (CTO). De oprichters waren eerder collega’s bij het vroeger populaire Hyves. PIE is een platform dat gebouwen aan de hand van WiFi data intelligent maakt. Op basis van slimme algoritmen berekent PIE hoeveel mensen zich waar op welk moment bevinden in een gebouw. Deze informatie wordt door PIE doorgespeeld aan relevante systemen en applicaties.

Building Intelligence Dashboard

Via een Building Intelligence Dashboard kan data-driven Facility Management worden toegepast om de bezetting te optimaliseren. Ook kan het systeem gekoppeld worden met het Gebouw Beheer Systeem om verlichting en klimaat te voorzien van intelligentie. PIE kan hiermee besparingen opleveren op onder andere huur, schoonmaak en energie. Ook biedt PIE gebruikers functionaliteiten zoals een mobiele app die helpt om vrije werkplekken en collega’s te vinden.

Met PIE richt Lone Rooftop zich op gebruikers binnen zowel corporate instellingen als Universiteiten en Hogescholen. Zo kan PIE bijvoorbeeld realtime en historische bezettingsinformatie koppelen aan het plannen van collegezalen. Derde partijen kunnen bovenop PIE apps ontwikkelen, waardoor het aantal toepassingen snel toeneemt.

Team uitbreiden

De investering gaan het bedrijf gebruiken voor de verdere Nederlandse uitrol van het platform binnen de doelgroep van grote organisaties, Universiteiten en Hogescholen. Het team van Lone Rooftop wordt uitgebreid met extra developers, sales en marketingcapaciteit.

Het kapitaal is grotendeels afkomstig van het Nederlandse Mamadoo Ventures, waarin Ruud Kroon en Hans Snel als ondernemende investeerders eerder succesvolle investeringen gedaan hebben. Mamadoo investeerde eerder onder andere in SecureLink, Custom Connect en recentelijk MrWork. Ook Lone Rooftop mede-oprichter Reinoud investeert in deze ronde mee.

Meer over
Lees ook
KPN Ventures investeert in digitale veiligheid en hybride werken

KPN Ventures investeert in digitale veiligheid en hybride werken

KPN Ventures heeft geïnvesteerd in twee veelbelovende startups die digitale veiligheid en hybride werken weer een stap verder brengen. Zowel hybride werkplek aanbieder Lendis als digitaal beveiliger Censornet kregen recent kapitaal van het investeringsfonds van KPN.

Security startup BitSensor haalt 400.000 euro op bij investeerders

Security startup BitSensor haalt 400.000 euro op bij investeerders

De Belgische investeringsmaatschappij Volta Ventures steekt 400.000 euro in de Eindhovense security startup BitSensor. BitSensor geeft bedrijven in nagenoeg real-time inzicht in de veiligheid van hun data. Dit meldt Cursor, de onafhankelijke nieuwssite voor de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). BitSensor is opgericht door de TU/e-studenten1

Google investeert 20 miljoen dollar in startup SecurityScorecard

Google investeert 20 miljoen dollar in startup SecurityScorecard

GV, voorheen bekend als Google Ventures, investeert 20 miljoen dollar in SecurityScorecard, een Amerikaanse startup die IT-leveranciers beoordeeld om cybersecurity. De startup monitort ruim 100.000 leveranciers en houdt bij hoe goed zij scoren op het gebied van digitale veiligheid. Ongeveer 100 bedrijven maken gebruik van de technologie van Securi1