Hoofd van NSA en U.S. Cyber Command: 'VS moet meer investeren in cyberaanvallen'

soldaat-leger

De Verenigde Staten moet meer investeren in haar vermogen cyberaanvallen op te voeren. Dit vermogen moet andere landen afschrikken en cyberaanvallen op de VS voorkomen.

Dit heeft Michael Rogers, hoofd van het U.S. Cyber Command en de National Security Agency (NSA), gezegd tegenover een Senaatscommissie. De New York Times meldt dat Rogers van mening is operationele bevelhebbers meer opties zouden moeten hebben op het gebied van cyberwarfare. Rogers stelt geen toestemming te hebben cyberaanvallen uit te voeren vanuit het U.S. Cyber Command of de NSA.

Een defensieve strategie is volgens Rogers niet voldoende en zal altijd te laat zijn. De VS zou zich daarom moeten richten op een offensieve strategie en zeker moeten stellen voldoende capaciteit te hebben om zelf cyberaanvallen uit te voeren. Rogers wil het kennisniveau van beleidsmakers in de VS op het gebied van cybersecurity vergroten en hoopt hen hierdoor te overtuigen van de noodzaak hem de autoriteit te geven cyberaanvallen uit te voeren.

Lees ook
Cloudflare en Booz Allen Hamilton leveren Rapid Incident Response voor bedrijven die worden aangevallen

Cloudflare en Booz Allen Hamilton leveren Rapid Incident Response voor bedrijven die worden aangevallen

Cloudflare heeft een samenwerking bekendgemaakt met Booz Allen Hamilton, om bedrijven die worden aangevallen te ondersteunen door snelle Under Attack as a Service (UAaaS) te bieden met 30-dagen Rapid Response DDoS Mitigation

Ernstige kwetsbaarheid in Ivanti Endpoint Manager Mobile (MobileIron Core)

Ernstige kwetsbaarheid in Ivanti Endpoint Manager Mobile (MobileIron Core)

Softwarebedrijf Ivanti heeft beveiligingsupdates uitgebracht voor een ernstige kwetsbaarheid in Ivanti Endpoint Manager Mobile (EPMM), dat vroeger bekend stond als MobileIron Core. De kwetsbaarheid, aangeduid als CVE-2023-35078, wordt actief misbruikt en krijgt een CVSS-score van 10. Dit houdt in dat het om een zeer kritieke kwetsbaarheid gaat. He1

Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing laaide na een kleine dip in het eerste kwartaal van 2023 weer stevig op. Dat blijkt uit het Cy-Xplorer-rapport 2023 van Orange Cyberdefense. Dit zijn de 10 meest opvallende trends uit het rapport.