Information Security Academy, Business Continuity Academy en Security Management Academy bundelen krachten

De Information Security Academy, de Business Continuity Academy en de Security Management Academy gaan gezamenlijk verder onder de naam Security Academy. De opleidingscentra zijn per juni 2014 samengevoegd.

Door de samenvoeging wordt het cursusaanbod aanzienlijk uitgebreid. Cursisten hebben nu de keuze uit ruim 30 verschillende opleidingen op het gebied van IT-beveiliging en bedrijfscontinuïteit. De websites van de Business Continuity Academy en de Security Management Academy gaan doorverwijzen naar de geheel vernieuwde website van de Security Academy.

Redenen voor integratie

“Het samenvoegen van de Academy’s heeft een tweetal redenen: Ten eerste de veranderingen in het vakgebied van de informatiebeveiliging en business continuity. Daarnaast speelde onze eigen wens tot internationalisering van de Academy’s in Europa en Azië.” aldus Vincent Jentjens, CEO van de Security Acacemy.

Door de vele cybercrime incidenten groeien de werelden van de security en continuity in rap tempo naar elkaar toe. Met informatiebeveiliging kunnen immers preventief maatregelen getroffen worden om cybercriminelen buiten de deur te houden. Als men echter echt wil komt men toch wel binnen. De vraag is dan ook hoe je als organisatie met deze dreiging omgaat, wat ook wel crisismanagement wordt genoemd. Beide vakgebieden zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een integrale aanpak is volgens de onderwijsinstellingen dan ook noodzakelijk. Door de Academy's onder te brengen in de Security Academy wordt een meer integrale aanpak van beveiliging en continuity mogelijk. De instellingen hopen dat hierdoor meer kruisbestuiving tussen de docenten, studenten en opleidingen zal plaatsvinden.

Uitbreiding in Europa en Azië

De tweede rede van de samenvoeging is de wenst tot uitbreiding in Europa en Azië. De afgelopen jaren heeft de Security Academy meer dan 30 opleidingen ontwikkeld. “Onze visie was altijd dat wij ons eigen materiaal wilden ontwikkelen zodat wij er ons eigen kwaliteitsstempel op konden leggen. Afgelopen jaar hebben wij de hele backoffice geautomatiseerd en wordt ons opleidingsmateriaal via de online student portal digitaal aangeboden. Deze ingrediënten samen maken het mogelijk om overal in de wereld Security Academy’s neer te gaan zetten. Dit jaar staan de UK, Spanje, Maleisië, Singapore en Hongkong op de planning en wie weet welke landen nog volgen. Door het samenvoegen van de Academy’s kunnen we met één merk en een uitstraling wereldwijd naar buiten treden en de Security Academy als wereldspeler op het gebied van Security & Continuity opleidingen positioneren”, legt Jentjens uit.

Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Wireshark Training April 2024

Wireshark Training April 2024

Als Wireshark University Certified Training Partner, sponsor van Wireshark Foundation en SharkFest Europe, organiseert SCOS Training de onderstaande training in Amsterdam/Hoofddorp