Internetgebruikers bezorgt over impact van technologie op privacy

privacy

Het merendeel van de internetgebruikers is van mening dat persoonlijke technologie de wereld beter en meer vitaal maakt. Het overgrote merendeel geeft daarnaast aan dat technologie de wijze waarop zij winkelen, werken, leren en over het algemeen dingen doen heeft verbeterd. Tegelijkertijd maken consumenten zich zorgen over de impact van deze technologieën op hun privacy.

Dit blijkt uit onderzoek van Microsoft onder 12.000 internetgebruikers in Frankrijk, Duitsland, Japan, Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Brazilië, China, India, Indonesië, Rusland, Zuid-Afrika en Turkije. Alleen internetgebruikers in India verwachten dat technologische ontwikkelingen een positieve impact zullen hebben op hun privacy.

Informatieverzoeken over gebruikers

Internetgebruikers geven aan meer mogelijkheden te willen hebben indien een overheid van een land waar zij niet wonen informatie over hen willen hebben. Buitenlandse overheden die informatie willen opvragen zouden zich hier dan ook om moeten verzoeken bij de gebruiker zelf in plaats van de overheid van het land waar hij of zij woont.

De ondervraagde gebruikers zijn daarnaast van mening dat persoonlijke digitale informatie juridisch goed beschermd zou moeten zijn. Opsporingsinstanties zouden dit soort data alleen mogen inkijken indien een rechter een huiszoekingsbevel heeft toegekend. Informatie die in de cloud staat opgeslagen zou op dezelfde wijze beschermd moeten worden als persoonlijke informatie op papier.

Lees ook
Fortinet: 80% fabrikanten kreeg te maken met onbevoegde toegang tot data na inbreuk

Fortinet: 80% fabrikanten kreeg te maken met onbevoegde toegang tot data na inbreuk

Fortinet heeft samen met Manufacturers Alliance een onderzoek uitgevoerd naar beveiligingsrisico’s bij productiebedrijven. Daarbij werd onder andere gevraagd naar beveiligingsincidenten, de stand van zaken rond de samenwerking tussen IT-teams en operationele technologie (OT)-teams en audits op OT-beveiliging. Uit het onderzoek bleek onder andere d1

Verizon Business 2023 Mobile Security Index: stem beveiliging af op zakelijke vereisten

Verizon Business 2023 Mobile Security Index: stem beveiliging af op zakelijke vereisten

Verizon Business brengt het 2023 Mobile Security Index (MSI) rapport uit. Deze zesde editie van het rapport presenteert de topdreigingen voor het beveiligen van mobiele apparaten. Het MSI-rapport bevat inzichten en best practices van partners Akamai, Fortinet, Lookout, Allot, IBM, Proofpoint, Check-Point en Ivanti die organisaties ondersteunen bij1

ISACA: kloof in cyberskills maakt bedrijven kwetsbaar voor aanvallen

ISACA: kloof in cyberskills maakt bedrijven kwetsbaar voor aanvallen

ISACA lanceert vandaag nieuw onderzoek naar de staat van cyberbeveiliging. Uit het onderzoek, ‘State of Cybersecurity 2023’, blijkt dat de helft (52%) van cybersecurity-professionals die een jaar geleden een toename of afname zagen in het aantal cyberaanvallen, nu meer cyberaanvallen ervaren.