IOActive: 'Beveiliging SATCOM-terminals is zo lek als mandje'

satelliet

De beveiliging van satelliet communicatie (SATCOM) laat te wensen over. Een groep beveiligingsspecialisten van IOActive heeft een lijst samengesteld van kwetsbaarheden in de meest gebruikte Inmarsat en Iridium SATCOM-terminals.

De lijst is gepubliceerd in de whitepaper 'A Wake-up Call for SATCOM Security'. "De kwetsbaarheden bestaan onder andere uit gaten die op backdoors lijken, hardcoded inloggegevens, ongedocumenteerde en/of zwakke protocollen en zwakke encryptie-algoritmen. Naast ontwerpfouten heeft IOActive ook een aantal features in apparaten aan het licht gebracht die duidelijke beveiligingsrisico's vormen", schrijft Ruben Santamarta, Principal Security Consultant bij IOActive.

Vitale rol

"SATCOM speelt een vitale rol in het wereldwijde telecommunicatiesysteem. We leven in een wereld waar een constant toenemende stroom van digitale data tussen verschillende continenten stroomt. Het is duidelijk dat zij die het communicatieverkeer onder controle hebben in het voordeel zijn. De mogelijkheid verkeer te ontregelen, inspecteren, aanpassen of omleiden levert de waardevolle kans op om surveillance of cyberaanvallen uit te voeren", aldus Santamarta.

IOActive werkt op dit moment zeker met het CERT Coordination Center, Inmarsat en Iridium om de beveiliging van de SATCOM-terminals te verbeteren. Het bedrijf maakt details die noodzakelijk zijn om misbruik te kunnen maken van de kwetsbaarheden voorlopig dan ook niet bekend. IOActive geeft Inmarsat en Iridium tot de laatste helft van 2014 de tijd om de beveiligingsproblemen op te lossen.

Whitepaper

De whitepaper 'A Wake-up Call for SATCOM Security' is hier te vinden.

 
Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.