Israëlische Solebit LABS haalt twee miljoen dollar op bij investeerders

Het Israëlische beveiligingsbedrijf Solebit LABS heeft in een investeringsronde twee miljoen dollar opgehaald bij Glilot Capital Partners. Solebit beschermt netwerken van klanten tegen Advanced Persistent Threats (APT’s) en zero-day aanvallen.

Solebit LABS is een startup die in 2014 werd opgericht door Boris Vaynberg, Meni Farjon en Yossi Sara. De drie zijn allen afgestudeerde aan elite techunits van het Israëlische leger. Solebit richt zich op het beveiligen van bedrijven tegen APT’s en stelt dat tenminste een derde van de grote bedrijven onvoldoende middelen in huis heeft dergelijke aanvallen te detecteren of af te wenden.

Zero-day kwetsbaarheden in veelvoorkomende software

Veel APT’s op bedrijven zouden beginnen met het uitbuiten van zero-day kwetsbaarheden in veelvoorkomende software als Microsoft Office of Adobe Acrobat. Deze kwetsbaarheden worden uitgebuit door uitvoerbare code te verstoppen in datastromen. Solebit gaat dit tegen door door rigoureus te werk te gaan. Ieder bestand en object wordt geïnspecteerd voordat deze wordt toegelaten op het netwerk.

Met deze verdediging wil het bedrijf iedere kans uitsluiten dat aanvallers uitvoerbare code het netwerk binnen weten te loodsen door deze te verstoppen in datastromen. Boris Vaynberg, CEO van Solebit, legt uit dat het gaat om een nieuwe aanpak, waarbij een code-vrije zone wordt gecreëerd. Iedere datastroom die een uitvoerbare code bevat wordt in quarantaine geplaatst en nader onderzocht.

Meer over
Lees ook
KPN Ventures investeert in digitale veiligheid en hybride werken

KPN Ventures investeert in digitale veiligheid en hybride werken

KPN Ventures heeft geïnvesteerd in twee veelbelovende startups die digitale veiligheid en hybride werken weer een stap verder brengen. Zowel hybride werkplek aanbieder Lendis als digitaal beveiliger Censornet kregen recent kapitaal van het investeringsfonds van KPN.

Security startup BitSensor haalt 400.000 euro op bij investeerders

Security startup BitSensor haalt 400.000 euro op bij investeerders

De Belgische investeringsmaatschappij Volta Ventures steekt 400.000 euro in de Eindhovense security startup BitSensor. BitSensor geeft bedrijven in nagenoeg real-time inzicht in de veiligheid van hun data. Dit meldt Cursor, de onafhankelijke nieuwssite voor de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). BitSensor is opgericht door de TU/e-studenten1

Google investeert 20 miljoen dollar in startup SecurityScorecard

Google investeert 20 miljoen dollar in startup SecurityScorecard

GV, voorheen bekend als Google Ventures, investeert 20 miljoen dollar in SecurityScorecard, een Amerikaanse startup die IT-leveranciers beoordeeld om cybersecurity. De startup monitort ruim 100.000 leveranciers en houdt bij hoe goed zij scoren op het gebied van digitale veiligheid. Ongeveer 100 bedrijven maken gebruik van de technologie van Securi1